Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αν πήγαινε πιο σιγά ο οδηγός, ίσως και να πέρναγε η F-Pace (VIDEO)

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αν πήγαινε πιο σιγά ο οδηγός, ίσως και να πέρναγε η F-Pace (VIDEO)

ΝΕΑ

Αν πήγαινε πιο σιγά ο οδηγός, ίσως και να πέρναγε η F-Pace (VIDEO)

ΝΕΑ

Η F-Pace, το πρώτο crossover/ SUV της Jaguar, έχει πολύ μεγαλύτερες ικανότητες στην εκτός δρόμου κίνηση από όσο νομίζουν οι περισσότεροι, απλά όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ένας λάθος χειρισμός φέρνει σε δύσκολη θέση του πάντες μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το πέρασμα από υδάτινα κωλύματα γίνεται πιο εύκολο όταν το αυτοκίνητο έχει αρκετά μεγάλη διαδρομή ανάρτησης και στέκεται σε αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Όταν όμως το νερό είναι πολύ και πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις από μέσα, θέλει και τις στοιχειώδεις γνώσεις για να αποφύγεις τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες. Ορισμένοι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της διαδρομής με πολύ επιφανειακή σκέψη και έτσι δεν λείπουν τα προβλήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως φαίνεται και στο video πιο κάτω, το βάθος του νερού δεν ήταν τέτοιο που να καθιστά απαγορευτικό το πέρασμα. Απλά ήθελε καλύτερους τρόπους από τη μεριά του οδηγού που κυριολεκτικά όρμησε στο νερό σαν να ήθελε να το διώξει από το σημείο περνώντας.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα όμως δεν γίνονται έτσι. Για καλή του τύχη, η Jaguar έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά και αφού έσβησε ο κινητήρας στο βαθύτερο σημείο του περάσματος, κερνώντας τόνους ανασφάλειας τους επιβαίνοντες, μετά από λίγο κατάφερε και με ίδιες δυνάμεις βγήκε από το σημείο. Ως δια μαγείας ο κινητήρας πήρε και πάλι μπροστά, αδειάζοντας το νερό από την εξάτμιση αλλά και εξατμίζοντας το –λίγο, ευτυχώς- νερό από τον κινητήρα, όπως φαίνεται και από τον… ατμό που βγαίνει από την απόληξη. Σε κάθε περίπτωση, το video αυτό έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα ως προς το τι να αποφεύγει κανείς όταν πρέπει να περάσει βαθύ υδάτινο κώλυμα και στα “sos” του μαθήματος, είναι η αυξημένη ταχύτητα.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο αυτοκίνητο διάλεξε ο Γιάννης Αντετοκούμπο;

Advertisement

Jaguar E-Pace PHEV: Όσα την κάνουν ξεχωριστή

Η Jaguar ετοιμάζει compact ηλεκτρικό SUV

 

Advertisement