Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αν ακούς δυνατά μουσική σου παίρνουν το… αυτοκίνητο

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αν ακούς δυνατά μουσική σου παίρνουν το… αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Αν ακούς δυνατά μουσική σου παίρνουν το… αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Αν σου αρέσει να ακούς δυνατά μουσική στο αυτοκίνητό σου καλύτερα να μην περάσεις ποτέ από το New Jersey.

Advertisement
Advertisement

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει στους δρόμους της χώρας μας αυτοκίνητα που παίζουν πολύ δυνατά μουσική και ξεσηκώνουν στο πόδι τους περαστικούς. Τα λεγόμενα «boom cars» ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990 ήταν δημοφιλέστατα και ουσιαστικά αποτελούσαν ένα ισχυρό είδος customizing ανάμεσα στους κύκλους των βελτιωτών.

Αν τύχη όμως να ζεις στο New Jersey των ΗΠΑ και σου αρέσει να ακούς δυνατά μουσική στο boom car σου τότε καλό είναι να το… χαμηλώσεις. Σύμφωνα με έναν νόμο ο οποίος κατατέθηκε από την ειδική επιτροπή Assembly Law and Public Safety Committee προβλέπεται όχι μόνο τσουχτερό πρόστιμο στους παραβάτες, αλλά ακόμα και κατάσχεση του ίδιου του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, αν η μουσική που παράγεται από το όχημα ακούγεται περισσότερα από 15 μέτρα μακριά τότε το πρόστιμο ορίζεται στα 230 ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερου παραπτώματος το πρόστιμο ανεβαίνει στα 460 ευρώ, ενώ αν το κάνεις για τρίτη φορά τότε θα πληρώσεις περίπου 700 ευρώ.

Στην ακραία τώρα περίπτωση που δεχτείς την ανώτερη ποινή και μέσα σε 30 ημέρες δεν έχεις εξοφλήσει το πρόστιμο, ο νόμος προέβλεπε την κατάσχεση του οχήματος και την πώλησή του σε δημοπρασία! Το τελευταίο ωστόσο δεν άρεσε πολύ στους πολίτες του New Jersey με αποτέλεσμα να μη συμπεριληφθεί τελικά στην τελική εφαρμογή του νόμου. Όπως και να έχει, καλό είναι να κινηθείς αθόρυβα στο New Jersey.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε ένα Tesla Model 3 να γίνεται (σχεδόν) υποβρύχιο (+video)
Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS
Τα ηλεκτρικά βάζουν τέλος στα όρια ταχύτητας

Advertisement