Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpine A110 Rally με πάνω από 300 PS

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine A110 Rally με πάνω από 300 PS

ΝΕΑ

Alpine A110 Rally με πάνω από 300 PS

ΝΕΑ

Μετά την αποκάλυψη του A110S, η Alpine προχωρά τώρα στην κυκλοφορία του A110 Rally. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο προορίζεται για ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς που έχουν ως στόχο το FIA R-GT.

Advertisement
Advertisement

 

Το A110 Rally γίνεται η τρίτη έκδοση με βάση το αναβαθμισμένο σπορ αυτοκίνητο της Alpine μετά τα A110 Cup και A110 GT4. Έχει εξελιχθεί από τον αγωνιστικό συνεργάτη Signatech της Alpine και χρησιμοποιεί το ελαφρύ αλουμινένιο πλαίσιο των αγωνιστικών αυτοκινήτων Alpine A110 GT4 και Cup. Προφανώς, το αυτοκίνητο έχει λάβει πρόσθετες τροποποιήσεις συμπεριλαμβανομένης μιας υδραυλικής ανάρτησης τριών σταδίων, νέων φρένων Brembo, καθώς και στοιχεία ασφαλείας ειδικά για το άθλημα, όπως το FIA homologated roll cage αλλά και τα καθίσματα Sabelt με ζώνες έξι σημείων.

Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,8 λίτρων του A110 έχει επίσης προσαρμοστεί για αγωνιστική χρήση υιοθετώντας μια πιο απλωμένη καμπύλη ροπής όπως και αυξημένη απόδοση η οποία ξεπερνά τους 300 ίππους. Όπως και με την A110 Cup, ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το A110 Rally διαθέτει επίσης ένα αγωνιστικό τιμόνι με ενσωματωμένη οθόνη και μπουτόν που ελέγχουν το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης όπως επίσης και το ABS της Bosch Motorsports. Οι μόνες διαθέσιμες επιλογές είναι ένας επιπλέον πίνακας πληροφοριών αλλά και το μπλε χρώμα.

Advertisement
Advertisement

Στο πρόγραμμα εξέλιξης του Alpine A110 Rally συμμετείχαν δυο πρωταθλητές του γαλλικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και συγκεκριμένα των Ράλι, οι Emmanuel Guigou και Laurent Pellier. Οι δύο οδηγοί είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της αξιοπιστίας και τις βασικές ρυθμίσεις. Ωστόσο, και άλλοι οδηγοί θα προσθέσουν τη συνεισφορά τους προκειμένου να κάνουν το Alpine A110 Rally όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο, εύκολο στην οδήγηση και οικονομικά προσιτό. Η βασική τιμή θα είναι €150.000 προ φόρων. Το Rally Alpine A110 θα είναι διαθέσιμο για αγορά στο τέλος του έτους, με την έγκριση της FIA R-GT. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους πελάτες στις αρχές του 2020.

Advertisement