Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpine A110 Legende GT και A110 Color Edition: Οι ξεχωριστές (+video)

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine A110 Legende GT και A110 Color Edition: Οι ξεχωριστές (+video)

ΝΕΑ

Alpine A110 Legende GT και A110 Color Edition: Οι ξεχωριστές (+video)

ΝΕΑ

Η Alpine παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις του σπορ αυτοκινήτου της με το όνομα: A110 Legende GT, και A110 Color Edition. Η πρώτη είναι ήδη διαθέσιμη από 69.300 ευρώ στη Γαλλία. Έχει βελτιώσεις που αφορούν την άνεση και αρκετά bespoke χαρακτηριστικά. Η δεύτερη αποτελεί μία χρωματική επετειακή παραλλαγή.

Advertisement
Advertisement

 

Η Legende GT βασίζεται στη A110 Legende, η παραγωγή της περιορίζεται σε 400 μονάδες παγκοσμίως και έχει κάποια χαρακτηριστικά στο αμάξωμα και την καμπίνα των επιβατών, τα οποία στοχεύουν να την κάνουν: «την πιο περιζήτητη A110 μέχρι τώρα». Είναι άμεσα διαθέσιμη για αγορά σε special χρώματα (Deep Black, Abyss Blue ή το ολοκαίνουριο Silver Mercury), έχει διακριτικά γραφικά σε «αχνό» χρυσό χρώμα, ημιδιαφανή άσπρα πίσω φώτα και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με χρυσά ένθετα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα sport καθίσματα της Sabelt με ρυθμίσεις έξι σημείων καλυμμένα με πορτοκαλί δέρμα, το οποίο καλύπτει και τις ταπετσαρίες στις πόρτες, ενώ οι ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι είναι σε καφέ χρώμα. Υπάρχουν λεπτομέρειες από ανθρακονήματα με χάλκινη απόχρωση, και ειδική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα που εμφανίζει τον αριθμό κατασκευής.

Advertisement

Η ολοκλήρωση των αλλαγών γίνεται με μια κάμερα οπισθοπορείας, ηχοσύστημα της Focal ειδικό για την A110, αισθητήρες στάθμευσης, εξάτμιση sport και αναβαθμισμένα φρένα Brembo. Υπάρχει επίσης ένα ειδικά κατασκευασμένο για το μοντέλο σετ αποσκευών (τριών τεμαχίων) το οποίο είναι κατασκευασμένο από ίδιο δέρμα με το υπόλοιπο εσωτερικό.

Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,8 λίτρων βρίσκεται στην καρδιά της A110 Legende GT και αποδίδει 249 ίππους και φέρνει τα 0-100 χλμ σε 4,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 251 χλμ.

Advertisement

Παράλληλα με την A110 Legende GT, η Alpine παρουσίασε την A110 Color Edition. Βασισμένη στην A110 S των 288 ίππων, αποτελεί μέρος ενός νέου προγράμματος που θα παρουσιάζει κάθε χρόνο, ειδικά χρώματα από το παρελθόν της εταιρείας. Η έκδοση του 2020 είναι η «Sunflower Yellow το Κίτρινο του Ηλιοτρόπιου», το οποίο είναι μια νέα ερμηνεία του «Jaune Tournesol» που ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του ’60 και του ’70. Την αντίθεση εδώ δημιουργούν, οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών (από την GT Race) και η προαιρετική οροφή από ανθρακονήματα.

Το σπορ εσωτερικό είναι ένα ήπιο makeover, με λεπτομέρειες από ίνες άνθρακα και κίτρινα γραφικά. Τέλος η πλάκα στην κεντρική κονσόλα επισημαίνει την ειδική έκδοση του μοντέλου. Η A110 Color Edition του 2020 θα παραμείνει στις αντιπροσωπείες μέχρι το τέλος του έτους και ξεκινά από 71.000 ευρώ.

Advertisement