Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpina B7 xDrive: Μία limo με 600 ίππους

Ελλάδα 4:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpina B7 xDrive: Μία limo με 600 ίππους

ΝΕΑ

Alpina B7 xDrive: Μία limo με 600 ίππους

ΝΕΑ

Η Alpina παρουσίασε τη νέα B7 xDrive LWB super-limo με βάση την BMW της σειράς 7 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

 

Η δυναμική είσοδος στην αγορά της σειράς 7 της BMW δεν άφησε αδιάφορη την Alpina η οποία βελτίωσε το κορυφαίο μοντέλο των Βαυαρών μέχρι το όριο του. Έτσι προέκυψε η νέα Alpina B7 xDrive, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2019, με τιμή η οποία ξεκινά από 154.800 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Αν η απόδοση μίας λιμουζίνας είναι το κύριο μέλημά σας, τότε μάθετε ότι ο 4.400 κ.εκ. κινητήρας twin turbo V8 αποδίδει 600 ίππους και ροπή 800 Nm, επιτρέποντάς σας να φτάσετε από μηδενική ταχύτητα στα 100 χλμ μέσα σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 330 χλμ.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εξερχόμενη B7, η νέα είναι ταχύτερη (0-100 κατά 0,1 δευτερόλεπτα και ταχύτερη συνολικά κατά 18 χλμ). Για να επιτύχει αυτές τις επιδόσεις η Alpina άλλαξε το λογισμικό της αυτόματης μετάδοσης 8 ταχυτήτων, ενώ το sport σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι μειώνει τόσο το back pressure όσο και το βάρος.

Advertisement

Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα αναθεωρημένο σύστημα πέδησης με δαγκάνες 4-εμβόλων, σε δίσκους 15,55 x 1,42 ιντσών μπροστά και μεγαλύτερους 15,67 x 1,10 ιντσών στο πίσω μέρος, με τροχούς Alpina Classic 20 ιντσών (προαιρετικά διαθέσιμοι και 21 ιντσών) και ένα επαναπρογραμματισμένο σύστημα xDrive με κίνηση σε όλους τους τροχούς, το οποίο δηλώνει ότι αυξάνει την ευελιξία, αλλά και την πρόσφυση ειδικά στις στροφές.

Το εξωτερικό του Alpina B7 2020 έχει εξοπλιστεί με ένα νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με λειτουργικούς αεραγωγούς, τα κλασσικά γραφικά της Alpina, προσαρμοσμένη πίσω αεροτομή, τετραπλή εξάτμιση και αποκλειστικά χρώματα όπως το Alpina Blue Metallic και το Green Metallic.

Advertisement

Στο εσωτερικό, οι αγοραστές θα βρουν δέρμα Nappa, πολυλειτουργικά καθίσματα, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλό και κεραμικές ένθετες λεπτομέρειες. Εν τω μεταξύ, λειτουργίες όπως η touch screen έγχρωμη οθόνη. Παρόλα αυτά, η Alpina πρόσθεσε τις προσωπικές της πινελιές, όπως οι χειροποίητες ταπετσαρίες με υψηλής ποιότητας δέρμα (Lavalina) μπλε και πράσινες ραφές στο sport τιμόνι, πλάκα με το μοντέλο παραγωγής,έγχρωμη ψηφιακή οθόνη οργάνων, εσωτερική επένδυση Myrtle Luxury Wood, εσωτερικός μπλε φωτισμός και βελτιωμένη ακουστική άνεση – πολυστρωματικό γυαλί με αυξημένο πάχος 0,2 ίντσες που χρησιμοποιείται στο παρμπρίζ, τα πλευρικά παράθυρα και το πίσω παράθυρο.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το προαιρετικό Rear Executive Lounge Seating με οθόνη αφής για την ψυχαγωγία των επιβατών των πίσω καθισμάτων, αν και είναι ο κατάλογος του στάνταρ εξοπλισμού, που εντυπωσιάζει περισσότερο: Ενεργητική ανάρτηση με ηλεκτρονική ρύθμιση στα αμορτισέρ και ελατήρια, Active Comfort Drive με Road Preview, πόρτες με άνετη είσοδο χωρίς κλειδί, πανοραμική ηλιοροφή, ηλεκτρικά καθίσματα πίσω, ηλεκτρική ρύθμιση καθίσματα εμπρός αεριζόμενα και θερμαινόμενα πολλαπλών λειτουργιών με σύστημα μασάζ, θερμαινόμενα μπράτσα στα εμπρό καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, σύστημα ήχου surround Harman / Kardon, αυτόματη μεγάλη δέσμη στα φωτιστικά σώματα, ασύρματη φόρτιση στα κινητά τηλέφωνα, Wi-Fi hotspot, Apple CarPlay με δοκιμή 1 έτους και πολλά άλλα.

Advertisement

Όσον αφορά τα έξτρα, αυτά περιλαμβάνουν την οροφή LED Skyline Skyline, το BMW Laserlight, το Σύστημα ήχου Diamond Surround της Bowers & Wilkins, το σύστημα Professional Entertainment για τους πίσω επιβάτες, το Night Vison με ανίχνευση πεζών και τους τροχούς Alpina Classic 21 ιντσών.