Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Alpina B7 έχει 600 ίππους και 330 χλμ τελική ταχύτητα

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Alpina B7 έχει 600 ίππους και 330 χλμ τελική ταχύτητα

ΝΕΑ

Η νέα Alpina B7 έχει 600 ίππους και 330 χλμ τελική ταχύτητα

ΝΕΑ

Η λέξη “αριστοκρατική” δεν μπορεί να περιγράψει την νέα B7 της Alpina. Η εταιρία βελτιώσεων, που ειδικεύεται στα αυτοκίνητα της BMW, δημιούργησε ένα ακόμη πολυτελές sedan επιδόσεων, με βάση την νέα σειρά 7.

Advertisement
Advertisement

 

Κάτω από το μακρύ και επιβλητικό καπό θα συναντήσετε τον twin-turbo κινητήρα 4.400 κ.εκ. V8 που αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής. Όπως δείχνουν οι αριθμοί υπάρχει αρκετή δύναμη για να κινήσει (και μάλιστα πολύ γρήγορα) τα 2.202 κιλά της B7 στα 100 χλμ σε μόλις τρεισήμισι δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Alpina και στην B7 αυτές είναι πολλές. Το αυτοκίνητο χαμηλώνει αυτόματα κατά 1,5 εκατοστό σε ταχύτητες πάνω από 225 χλμ για να αλλάξει το κέντρο βάρους και συνεπώς να σας δώσει καλύτερη αίσθηση. Για την αύξηση της απόστασης από το έδαφος, και να αποφευχθούν ζημιές στο αμάξωμα, η αερανάρτηση μπορεί να ανυψώσει το αυτοκίνητο έως και 2 εκατοστά.

Το υποκατάστατο της M7, όπως θεωρείται από πολλούς, η B7 φορά τις διαχρονικές ζάντες, Alpina Classic, 20 ιντσών αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο σετ σε διάσταση 21 ιντσών. Οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο υψηλής πυκνότητας/ αντοχής για να μειωθεί περισσότερο από 20 τοις εκατό του βάρους σε σύγκριση με έναν συμβατικό τροχό του ίδιου μεγέθους. Η αποτελεσματική επιβράδυνση του αυτοκινήτου είναι συνέπεια της νέας τεχνολογίας φρένων η οποία περιλαμβάνει νέα υλικά και μεγαλύτερους δίσκους στον πίσω άξονα.

Advertisement

Η Alpina έχει κάνει επίσης κάποιες αλλαγές για να αυξήσει την άνεση στην καμπίνα, όπου οι πίσω επιβάτες δεν θα αντιληφθούν τον θόρυβο των ελαστικών στη νέα θωράκιση στις καμάρες των πίσω τροχών. Για να γίνει το εσωτερικό ακόμα πιο αθόρυβο, η κολώνα Β έχει πρόσθετη μόνωση, όπως και οι πλάτες των πίσω καθισμάτων ακόμη και τα καλύμματα των ζωνών ασφαλείας. Για περισσότερη ησυχία και ασφάλεια η Alpina χρησιμοποιεί παχύτερο κρύσταλλο και για τα πλευρικά και τα πίσω παράθυρα. Ο τύπος του κρυστάλλου είναι ίδιος με αυτόν του παρμπρίζ.

Advertisement