Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην Παραλιακή

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν όλα στην Παραλιακή

ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στην Παραλιακή

ΝΕΑ

Σημαντική πρόοδος συντελέστηκε στο μεγάλο έργο υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο Ελληνικό.

Advertisement
Advertisement

Αλλάζουν όλα στην Παραλιακή με ιδιαίτερα ταχύτατους ρυθμούς και οι εργασίες που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Πιο αναλυτικά:

Έως και σήμερα, το έργο προχώρησε με τις εργασίες για την οροφή της σήραγγας και τη σκυροδέτηση τοιχωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Ολοκληρώθηκαν το 50% των εκσκαφών και το 30% της σκυροδέτησης πλάκας βάσης. Η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων. Οι οδηγοί θα απολαμβάνουν νέες διόδους, ενώ οι πεζοί θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου, έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Με την υπογειοποίηση θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής, προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών.

Advertisement

Με την ολοκλήρωση του έργου, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα είναι υπόγεια σε ένα μεγάλο τμήμα της μεταξύ Αλίμου και Γλυφάδας.

Οι λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι τρεις, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Η ταχύτητα του υπόγειου τμήματος θα είναι μέχρι 70 χλμ/ώρα. Στο σύνολό της η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1.500 μέτρα εκ των οποίων τα 1.300 θα είναι το υπόγειο τμήμα και τα υπόλοιπα οι προσβάσεις.

Advertisement

Σημειώστε πως όταν τελικά ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου και θα επιλεχθεί ένα βράδυ για να «συνδεθεί» ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Το έργο αποτελεί τμήμα της μεγάλης ανάπλασης της Lamda Development στο Ελληνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι τα πτερύγια που έβαλαν για πρώτη φορά στην Αττική;
Πελοπόννησος: Ξεκινούν τα έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο
Δρομολογούνται 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ

Advertisement