Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγή στην «κεφαλή» της VW – Όλο το παρασκήνιο…

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγή στην «κεφαλή» της VW – Όλο το παρασκήνιο…

ΝΕΑ

Αλλαγή στην «κεφαλή» της VW – Όλο το παρασκήνιο…

ΝΕΑ

Μπορεί να επικεντρωνόμαστε στα νέα μοντέλα αλλά είναι φορές που κάποιες ειδήσεις και εξελίξεις, μπορεί να καθορίσουν το μέλλον μίας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του VW Group, καθώς ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του, Ferdinand Piech, αποτελεί παρελθόν! Παρότι επίσημα έχει παραιτηθεί, υπάρχει έντονη φημολογία πως ωθήθηκε σε παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο.

Πως όμως φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη; Ο γνωστός για τις… παρασκηνιακές του κινήσεις εγγονός του Ferdinand Porsche, φέρεται να προσπαθούσε με κάθε τρόπο να «φάει» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου, Martin Winterkorn, ώστε να τον αντικαταστήσει με τον ομόλογό του της Porsche, Matthias Mueller.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o Piech προσπαθούσε να πείσει μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο, να τον στηρίξουν στην προσπάθεια να πετύχει τον παραπάνω στόχο. Οι μεθοδεύσεις του έφτασαν στα αυτιά όλων των μελών του συμβουλίου που του έδωσαν την επιλογή να παραιτηθεί, αντί να τον… παραιτήσουν.

Μένει να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση του αλλά και τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει αυτό στη μελλοντική στρατηγική του ομίλου, τόσο στον τομέα των επιβατικών οχημάτων, όσο και στο μέτωπο των αγώνων. Άλλωστε ο Piech φέρεται ως αυτός που τόσα χρόνια «πατούσε φρένο» στην όποια σκέψη ένταξης μίας εταιρείας του ομίλου στον μαγικό κόσμο της Formula 1.