Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo Giulia Veloce και με 350 άλογα;

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alfa Romeo Giulia Veloce και με 350 άλογα;

ΝΕΑ

Alfa Romeo Giulia Veloce και με 350 άλογα;

ΝΕΑ

Η ιταλική φίρμα σχεδιάζει να εισάγει ακόμη μια έκδοση βενζίνης στη γκάμα της Alfa Romeo Giulia, με στόχο να μικρύνει το «χάσμα» ανάμεσα στην κορυφαία QV και στις υπόλοιπες version.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Αυτή τη στιγμή η Alfa Romeo Giulia προσφέρεται με 3 μηχανικά σύνολα. Ένα πετρελαίου 2,2 λίτρων (με 150 & 180 ίππους) και δύο βενζίνης (2.000 κυβικών εκατοστών με 280 ίππους και 2,9 λίτρων με 510 ίππους για την κορυφαία QV). Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, οι Ιταλοί σκέφτονται να εισάγουν ακόμη μια έκδοση στην γκάμα κινητήρων του μοντέλου, προκειμένου να δώσουν στους υποψήφιους αγοραστές περισσότερες επιλογές, αλλά και να ανταγωνιστούν μοντέλα αντίστοιχα του Audi S4 σε ιπποδύναμη.

Έτσι, λοιπόν, ο τούρμπο βενζινοκινητήρας των 2,0 λίτρων με τους 280 ίππους που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην έκδοση Veloce, ενδέχεται να αυξήσει την ισχύ του στα 350 άλογα και να εμπλουτίσει την γκάμα της Giulia (με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Q4). Ο συγκεκριμένος κινητήρας χωρητικότητας 2.000 κυβικών εκατοστών είναι εντελώς καινούργιος και έχει μπλοκ αλουμινίου. Κάνει χρήση της τεχνολογίας MultiAir με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα βαλβίδων, άμεσο ψεκασμό με σύστημα υψηλής πίεσης, αλλά και τούρμπο, ώστε να συνδυάσει την άμεση απόκριση κατά τις επιταχύνσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement