Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ακριβότερη μεταχειρισμένη Porsche 911 R

Ελλάδα 20:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ακριβότερη μεταχειρισμένη Porsche 911 R

ΝΕΑ

Η ακριβότερη μεταχειρισμένη Porsche 911 R

ΝΕΑ

Kατασκευασμένη σε μόλις 991 μονάδες, η τιμή της Porsche 911 R σαν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, μοιάζει με μετοχή που ανεβαίνει συνεχώς.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η 911 R είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο της Porsche, που κατασκευάζεται σε μόλις 991 μονάδες, οι οποίες έχουν πωληθεί πριν ξεκινήσει η κατασκευή της. Για την κίνησή της φροντίζει ένας 4λιτρος 6κύλινδρος boxer κινητήρας 500 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Παρόλο που στοιχίζει σαν καινούργια 165.000 ευρώ περίπου, οι πρώτες μεταχειρισμένες 911 R που βγήκαν προς πώληση, ξεπέρασαν κατά πολύ την τιμή των 700.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη που βλέπεται στις φωτογραφίες, θα βγει σε δημοπρασία στις αρχές του έτους και αναμένεται να χτυπήσει τιμή-ρεκόρ, λόγω της μοναδικότητάς της. Ο πρώτος της ιδιοκτήτης δεν την προτίμησε στα δύο χρώματα που την προσφέρει η Porsche (λευκό ή ασημί με κόκκινες ή πράσινες ρίγες), αλλά αντίθετα την παρήγγειλε σε σκούρο γκρι χρώμα, με ασημί ρίγες και κίτρινα αυτοκόλλητα, ως φόρο τιμής στον Στιν ΜακΚουίν.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, στα πλαϊνά κατώφλια των θυρών αυτής της 911 R, αναγράφεται και μια χαρακτηριστική φράση του ΜακΚουίν: «Οι αγώνες αυτοκίνητων είναι η ζωή. Οτιδήποτε συμβαίνει πριν ή μετά από αυτό είναι απλά αναμονή», για να προσδώσει ακόμη περισσότερη μοναδικότητα. Επίσης, το μαύρο δερμάτινο εσωτερικό έρχεται με custom πατάκια, πλακέτα που αναγράφει τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου (Νο. 967, το οποίο παραπέμπει στην πρώτη Porsche 911 R του 1967), αλλά και μια σειρά από έξτρα στοιχεία εξοπλισμού.