Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη πιο ισχυρό το επόμενο Renault Megane RS!

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμη πιο ισχυρό το επόμενο Renault Megane RS!

ΝΕΑ

Ακόμη πιο ισχυρό το επόμενο Renault Megane RS!

ΝΕΑ

Η νέα γενιά Megane έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν από τις αρχές του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Και πριν καλά-καλά δούμε πως είναι το νέο Megane, οι φήμες έχουν αρχίσει ήδη να εντείνονται για την κορυφαία εκδοχή στην γκάμα του γαλλικού μικρομεσαίου. Όχι και άδικα, μιας και το Megane RS διατηρούσε τα σκήπτρα του ταχύτερου προσθιοκίνητου παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (με χρόνο 7:54.36 από τον Ιούνιο του 2014), πριν του αποσπάσει τον τίτλο το Honda (με 7:50.63 από τον περασμένο Μάιο). Μάλιστα, η άτυπη αυτή κόντρα θα δώσει ένα έξτρα κίνητρο στην Renault Sport για να κατασκευάσει ένα ακόμη ταχύτερο και ισχυρότερο Megane που θα ανακτήσει το ρεκόρ (αν φυσικά έως τότε αλλάξει κάτι με τα μέτρα που έχει πάρει η ιδιοκτήτρια της πίστας).

Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν στο παρασκήνιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης από τον υπεύθυνο του τμήματος Renault Sport, τον Regis Fricotte, ο οποίος είπε πως το νέο Megane RS θα είναι πεντάθυρο, θα αποδίδει τουλάχιστον 300 άλογα και πιθανότατα να συνδυάζεται και με μηχανικό κιβώτιο, ασχέτως αν θα υιοθετηθεί ως στάνταρ το διπλόδισκο EDC (όπως και στο Clio RS). Επίσης, μία σημαντική είδηση είναι πως το νέο Megane RS θα παραμείνει προσθιοκίνητο, καθώς η τετρακίνηση δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του τμήματος RS, όπως και η υβριδική τεχνολογία. Τουλάχιστον για το επόμενο Megane RS…

Advertisement
Advertisement