Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη πιο εκρηκτική η Chevrolet Camaro ZL1 1LE των 650 ίππων

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμη πιο εκρηκτική η Chevrolet Camaro ZL1 1LE των 650 ίππων

ΝΕΑ

Ακόμη πιο εκρηκτική η Chevrolet Camaro ZL1 1LE των 650 ίππων

ΝΕΑ

Η Chevrolet παρουσίασε στις Η.Π.Α. την ανανεωμένη εκδοχή της Camaro ZL1 1LE, η οποία έρχεται για να τονίσει ακόμη περισσότερο τον εκρηκτικό της χαρακτήρα και να προσφέρει πιο γρήγορες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

To πιο σημαντικό στοιχείο που αλλάζει στην κορυφαία Camaro είναι η προσθήκη του νεότερου 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων της μάρκας, το οποίο σύμφωνα πάντα με τη Chevrolet, προσφέρει γρηγορότερες επιδόσεις σε μεγάλες ευθείες και πίστες.

Έτσι, για παράδειγμα στην απαιτητική πίστα του Nurburgring, η Camaro ZL1 1LE με αυτό το κιβώτιο είναι «πολλά δευτερόλεπτα» -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Chevrolet- πιο γρήγορη από ό,τι η έκδοση με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Μάλιστα, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν ρυθμίσει το ηλεκτρονικό διαφορικό και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας μαζί με το νέο κιβώτιο, ειδικά για την Camaro ZL1 1LE. Παράλληλα, νέα ρύθμιση έχουν και τα ενεργά αμορτισέρ Multimatic DSSV.

Advertisement
Advertisement

Αυτός πάντως που παραμένει χωρίς αλλαγές, είναι ο 6.2 lt. υπετροφοδοτούμενος V8 κινητήρας βενζίνης των 650 ίππων ισχύος.

Από εκεί και πέρα, η Camaro ZL1 1LE ξεχωρίζει σε σχέση με την «απλή» ZL1 λόγω της carbon πίσω αεροτομής, των ειδικών αεροδυναμικών της βοηθημάτων, των ελαφρών σφυρήλατων ζαντών, αλλά και του ενιαίου πίσω καθίσματος και του πιο λεπτού πίσω τζαμιού. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το βάρος της να μειώνεται έως και 16 κιλά σε σχέση με την ZL1.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της, το κόστος είναι υψηλότερο κατά 7.500 δολάρια από αυτό της Camaro ZL1 (κοστίζει 64.195 δολάρια), ενώ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων απαιτεί άλλα 1.595 δολάρια.

Advertisement