Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα πιο ισχυρή η Aston Martin DBX

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμα πιο ισχυρή η Aston Martin DBX

ΝΕΑ

Ακόμα πιο ισχυρή η Aston Martin DBX

ΝΕΑ

Για όσους θεωρούν ότι η νέα Aston Martin DBX δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, σε ότι αφορά την ισχύ που αποδίδει, ίσως στο άμεσο μέλλον να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία ισχυρότερη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

 

Σε συνέντευξή του σε αμερικάνικο μέσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε πως μέσα στους στόχους της εταιρείας είναι όλα τα μοντέλα της να διαθέτουν και μία κορυφαία έκδοση που θα έχει δημιουργηθεί από το τμήμα επιδόσεων της «AMR». Ένα από αυτά είναι φυσικά και η DBX, το πρώτο SUV που λανσάρει ο Βρετανός κατασκευαστής και που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Ο Palmer δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κορυφαία έκδοση, παρά μόνο άφησε να εννοηθεί ότι θα διαθέτει έναν διαφορετικό κινητήρα, πιθανότατα τον V12 twin-turbo των 5,2 λίτρων, που ήδη τοποθετείται στην DB11.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοση του συγκεκριμένου συνόλου φτάνει τους 600 ίππους και τα 700 Nm ροπής και είναι σαφώς ισχυρότερο από τον ήδη υπάρχον V8 των 4,0 λίτρων με τους 550 ίππους, αλλά πανομοιότυπη ροπή. Στην πρώτη περίπτωση, οι επιδόσεις αναμένεται να είναι σαφώς βελτιωμένες από τα 4,5 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για το «0-100 km/h», αλλά και τα 291 km/h τελικής ταχύτητας που ισχύουν για τη βασική έκδοση. Πάντως στην περίπτωση που δεν επιλεχθεί το V12 σύνολο, η Aston Martin ίσως να επιλέξει το αναβαθμισμένο V8 μοτέρ της Mercedes-AMG που παρουσιάστηκε στις νέας γενιάς GLE 63 and 63 S με τους 571 PS και 612 PS.