Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα μία Ferrari στη συλλογή του Κριστιάνο Ρονάλντο (+video)

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα μία Ferrari στη συλλογή του Κριστιάνο Ρονάλντο (+video)

ΝΕΑ

Ακόμα μία Ferrari στη συλλογή του Κριστιάνο Ρονάλντο (+video)

ΝΕΑ

Όταν είσαι ένας εκ των κορυφαίων και πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών παγκοσμίως, τα χρήματα για μία ολοκαίνουρια και περιορισμένης διαθεσιμότητας Ferrari είναι μία απλή υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη νέα του γυαλιστερή Ferrari Daytona SP3. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ εμφανίστηκε στη γενέτειρά του τη Λισαβόνα με το καινούριο του «παιχνίδι», καθώς έφτανε στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Season Hotel.

Το κόστος για μία Ferrari Daytona SP3 μόνο αμελητέο δεν είναι, εκτός εάν είσαι ο Ρονάλντο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία από το Μαρανέλο έχει θέσει τιμή πώλησης στα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, καθότι μιλάμε για ένα μοντέλο που διατέθηκε σε μόλις 599 μονάδες.

Το σπέσιαλ μοντέλο της Ferrari αποτελεί ωδή στις τρεις πρώτες θέσεις της Scuderia στις 24 ώρες της Daytona του 1967 και για αυτό είναι μέρος της οικογένειας Icona, εξού και η τιμή της.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, μιλάμε για… ψίχουλα όταν είσαι ο 39χρονος αστέρας του ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ και κερδίζει 200 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!

Η Ferrari Daytona SP3 προστίθεται πλέον στην τεράστια συλλογή του Ρονάλντο που υπολογίζεται ότι στο σύνολό της κοστίζει 18 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, η τιμή αυτή μας φαίνεται μικρή αν υπολογίσουμε ότι διαθέτει δύο Bugatti και πολλά ακόμα σπορ και premium-πολυτελή αυτοκίνητα.

Φαίνεται πάντως, ότι είναι η χρονιά που ο Ρονάλντο αγοράζει Ferrari έτσι για την… αλλαγή, αφού στις αρχές του χρόνου, απέκτησε μία Purosangue. Και όπως είχε δηλώσει τότε, δεν έχει ιδέα πόσα αυτοκίνητα κατέχει.

Advertisement

Όσον αφορά τη Daytona SP3, είναι ως είθισται κεντρομήχανη και διαθέτει τον ισχυρότερο κινητήρα της μάρκας χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση από τη Ferrari Enzo του 2002.

Συγκεκριμένα, εδώ υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων με απόδοση 840 ίππους και 697 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Advertisement

Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν το -λιγότερο από 1,5 τόνο- αυτοκίνητο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα. Η τελική της πάλι, αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.