Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ακάλυπτοι» έναντι ποινικών αδικημάτων δηλώνουν οι εκπαιδευτές!

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ακάλυπτοι» έναντι ποινικών αδικημάτων δηλώνουν οι εκπαιδευτές!

ΝΕΑ

«Ακάλυπτοι» έναντι ποινικών αδικημάτων δηλώνουν οι εκπαιδευτές!

ΝΕΑ

Ακάλυπτους έναντι οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος αφήνει ο νέος νόμος τους εκπαιδευτές οδήγησης σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους.

Advertisement
Advertisement

Βολές εναντίον του υπουργείου Μεταφορών αφήνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης για τη μη διεξαγωγή εξετάσεων απόκτησης διπλώματος οδήγησης καθώς όπως επισημαίνει οι εκπαιδευτές είναι ακάλυπτοι έναντι οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος!

Μάλιστα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δεν παραχωρούμε τα οχήματά μας. Δεν αλλάζουμε εκπαιδευτή, δεν χάνουμε την άδειά μας λόγω ποινικού αδικήματος».

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης είναι υπέρ της διαφάνειας και του νέου νόμου 4599/2019 εν μέρει, αλλά για όλους τους λόγους που αναγράφονται παρακάτω και μετά την άκαρπη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ των εκπαιδευτών και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αθανάσιο Βούρδα την Δευτέρα 8-4-2019, θέτει σε ισχύ την απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση της Θεσσαλονίκης 2-3-2019, για μη προγραμματισμό εξετάσεων, αφού το Υπουργείο δεν δέχεται την επανέναρξη των εξετάσεων με την παρουσία του εκπαιδευτή εντός του οχήματος και στα δύο στάδια της πρακτικής εξέτασης, έως ότου λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από το νόμο 4599/2019.

Για άλλη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνει το μαύρο άσπρο, βαφτίζοντας τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτων, σε ειδικό ασφαλιστικό προϊόν.

Δηλαδή στο προϊόν που ζητάει ο ν. 4599/2019, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να δείξει και να χαρακτηρίσει υπεύθυνους για τη μη πραγματοποίηση πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης τους εκπαιδευτές οδήγησης.

Advertisement

Ο νέος νόμος μας αφήνει τελείως ακάλυπτους σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Η θέση της Ομοσπονδίας στις προτάσεις που είχε δώσει για το συγκεκριμένο θέμα ήταν η ακόλουθη:
Απεμπλοκή του εκπαιδευτή από οποιαδήποτε ποινική ή οικονομική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη στιγμή που ο μαθητής θα είναι μόνος του εντός του οχήματος.

Advertisement

Σας θυμίζουμε ότι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας στο άρθρο 99 αναφέρει:

Παραχώρηση της οδήγησης οχήματος

1. Απαγορεύεται η παραχώρηση της οδήγησης οδικού οχήματος σε πρόσωπο το οποίο δεν έχει την κατά περίπτωση νόμιμη άδεια οδήγησης, ως και το τυχόν απαιτούμενο πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας ή σε πρόσωπο του οποίου τα στοιχεία αυτά έχουν αφαιρεθεί για οποιαδήποτε παράβαση. Στη δεύτερη περίπτωση η απαγόρευση ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης των ως άνω στοιχείων.

Advertisement

2. Αυτός που παραβιάζει τις διατάξεις της παραγράφου 1 τιμωρείται με φυλάκιση ενός
(1) μέχρι έξι (6) μηνών.».

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.