ΝΕΑ

Aiways U5: Test-drive… «Μαραθώνιος» από την Κίνα στην Γερμανία!

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aiways U5: Test-drive… «Μαραθώνιος» από την Κίνα στην Γερμανία!

ΝΕΑ

Aiways U5: Test-drive… «Μαραθώνιος» από την Κίνα στην Γερμανία!

ΝΕΑ

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα δοκιμάσει το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο διανύοντας πάνω από 14.000 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η Aiways ετοιμάζεται να δοκιμάζει το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο U5 μέσω ενός τεράστιου ταξιδιού που θα πραγματοποιήσουν τα αυτοκίνητά της από την Κίνα προς τη Γερμανία, ώστε να έχουν φτάσει εγκαίρως για να παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Στο ταξίδι των 14.231 χιλιόμετρα τα U5 θα έχουν και μια συνοδευτική βοηθητική ομάδα από την Aiways ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες αντιξοότητες προκύψουν στην έρημο του Καζακστάν, της Ρωσίας αλλά και της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί θα δοκιμάσουν τα πάντα από το σύστημα κίνησης «E-Drive» μέχρι τις ρυθμίσεις του πλαισίου και τα χαρακτηριστικά διεύθυνσης.

Δύο πρωτότυπα U5 έφυγαν ήδη από την πόλη του Xian της Κίνας και στόχος της Aiways είναι τα αυτοκίνητα να έχουν φτάσει στη Φρανκφούρτη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η Aiways σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του U5 στην Ευρώπη τον ερχόμενο Απρίλιο.

Advertisement

Η συνοδεία U5 θα ταξιδέψει πρώτα στην έρημο Gobi της βόρειας Κίνας, ακολουθώντας διαδρομές που χρησιμοποιούνται για αιώνες από τους εμπόρους μεταξιού και θα φθάσουν στο Καζακστάν στα τέλη Ιουλίου.

Advertisement

Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα εισέλθουν στη Ρωσία, περνώντας από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη πριν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω της Φινλανδίας.

Τα U5 θα περάσουν επίσης από την Σουηδία, της Νορβηγία και την Δανία, προτού εισέλθουν στη Γερμανία.

«Αυτή η μακρινό ταξίδι το οποίο σε ορισμένες στιγμές θα πραγματοποιείται κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες θα διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο προσφέρει τις πραγματικές ηλεκτρικές επιδόσεις, την αξιοπιστία και την εμβέλεια που απαιτούν οι Κινέζοι και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές», δήλωσε ο Winter Wang, επικεφαλής τεχνικού τμήματος του Aiways.

Advertisement

Ο Aiways λέει ότι το U5 διαθέτει σύμφωνα με την εταιρεία το πιο καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το U5 έχει αυτονομία 460 χιλιομέτρων που μπορεί να επεκταθεί στα 560 χλμ. αν ο πελάτης επιλέξει να μισθώσει πρόσθετα πακέτα μπαταριών που ταιριάζουν στο πάτωμα του αυτοκινήτου, αναφέρει η Aiways.