Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aiways: Νέα τεχνολογία στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aiways: Νέα τεχνολογία στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Aiways: Νέα τεχνολογία στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Με τις εφαρμογές στα μοντέλα της, η Aiways δείχνει πως μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Tesla στην αγορά των ηλεκτρικών, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, αποκάλυψε επίσημα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μοναδική δομή της μπαταρίας “σάντουιτς”. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρώτη δομή τέτοιου είδους, που από τη σχεδίασή της, έχει προβλεφθεί η αποτροπή της διαρροής του υγρού του κυκλώματος ψύξης των μπαταριών, μέσα σε αυτές σε περίπτωση ατυχήματος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στη συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η φωτιά που παρατηρείται, έχει να κάνει με αυτή ακριβώς τη «λεπτομέρεια».

Advertisement
Advertisement

Αυτό που έχει κάνει η Aiways είναι ένας φυσικός διαχωρισμός μεταξύ των υγρών και ξηρών περιοχών της μπαταρίας τοποθετώντας σε ξεχωριστά διαμερίσματα τη μονάδα με τις μπαταρίες και αυτή με το σύστημα ψύξης. Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα σε αυτή τη διάταξη είναι η αυξημένη μόνωση, μειώνοντας περαιτέρω τη θερμότητα που μεταφέρεται από έξω στη μονάδα της μπαταρίας.

Μέσω προηγμένων αλγόριθμων παρακολουθείται και η πραγματική κατανάλωση ενέργειας και προτείνεται από το ίδιο το σύστημα στον οδηγό, ο ιδανικός τρόπος για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της ενέργειας ανά περίπτωση. Έτσι εξασφαλίζεται τόσο η καλύτερη αυτονομία, όσο και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για παράδειγμα, το SUV Aiways U5, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, κατάφερε να φθάσει τα 300 χιλιόμετρα αυτονομίας σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, κατά τη διάρκεια του road trip 15.000 χιλιομέτρων από την Κίνα έως τη Γερμανία που πραγματοποιήθηκε το 2019.

Advertisement

Αυτό αποτέλεσε μάλιστα και το νέο ρεκόρ Guinness, αναφορικά με το μεγαλύτερο ταξίδι με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα (ναι, υπάρχει και τέτοια κατηγορία). Το U5 μπορεί να καλύψει απόσταση μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση, σύμφωνα με τις δοκιμές WLTP και μπορεί να φτάσει σε επίπεδο φόρτισης από το 20% στο 80% των μπαταριών, μόλις σε 40 λεπτά.

Advertisement