Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To αγωνιστικό Tesla Model S P100DL εν δράση (vid)

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To αγωνιστικό Tesla Model S P100DL εν δράση (vid)

ΝΕΑ

To αγωνιστικό Tesla Model S P100DL εν δράση (vid)

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά ο γνωστός από τις εκπομπές Top Gear και Fifth Gear, Βρετανός τηλεπαρουσιαστής και οδηγός αγώνων, Tiff Needell,  βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού ηλεκτροκίνητου Tesla Model S P100DL, όπου έκανε τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους στην πίστα Μονμελό της Βαρκελώνης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Tesla θα λάβει μέρος στο νεοσύστατο ενιαίο πρωτάθλημα Electric GT, το οποίο θα ξεκινήσει μέσα στο 2018. Βασισμένο στην πιο δυνατή έκδοση του Model S, το αγωνιστικό μοντέλο έχει δεχθεί τις ανάλογες τροποποιήσεις, ώστε να είναι κατάλληλο για να εμφανιστεί με αξιώσεις στις πίστες.

EGT_IB_LIFE_JM_0029-chariatis-530

Ξεκινώντας από την απαραίτητη δίαιτα, με το συνολικό βάρος να έχει μειωθεί κατά 500 kg χάρη στη χρήση του CFRP για την κατασκευή του αμαξώματος, ενώ η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει ανέβει στους 785 ίππους, όπως και η ροπή, που φτάνει τα 101,4 kgm. Με βάση τα παραπάνω, το Tesla Model S P100DL χρειάζεται μόλις 2,1 δευτ. για το 0-100 km/h, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 km/h. Επεμβάσεις έχει δεχθεί επίσης τόσο η ανάρτηση, όσο και το σύστημα πέδησης, δε λείπουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως το εμπρός σπλίτερ και η μεγάλη πίσω πτέρυγα, ενώ από το εσωτερικό δεν λείπουν τα απαραίτητα, όπως το roll cage και το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.

Advertisement

EGT_IB_LIFE_JM_0016-chariatis-640

Να αναφέρουμε επίσης, ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου των 100 kWh, προσφέρει σε πλήρη φόρτιση αυτονομία 90 km, πάντα υπό αγωνιστικούς ρυθμούς.

Advertisement

Δείτε το παρακάτω βίντεο: