Mobility

Αύξηση πωλήσεων για τα ηλεκτροκίνητα του VW Group

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αύξηση πωλήσεων για τα ηλεκτροκίνητα του VW Group

Mobility

Αύξηση πωλήσεων για τα ηλεκτροκίνητα του VW Group

Mobility

Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων του Volkswagen Group αυξήθηκαν κατά 30% το 2018 ή περίπου κατά 100.000 οχήματα από πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

 

Για την Volkswagen περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεων της ήταν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ τα υπόλοιπα ήταν τα υβριδικά με plug-in. Τις περισσότερες πωλήσεις είχε το πλήρως ηλεκτρικό eGolf. “Οι πωλήσεις του eGolf αυξήθηκαν κατά 60% και θα ήταν υψηλότερες αν δεν υπήρχαν κάποια μικρά προβλήματα στην παραγωγή”, δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της VW Group, Christian Dahlheim και πρόσθεσε: “Υπήρχαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις, αφού η VW δεν μπόρεσε να κατασκευάσει αρκετά eGolfs για να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση”.

Advertisement
Advertisement

Τα εμπορικά σήματα της Audi, Porsche και VW του Group παρουσιάζουν φέτος καινούργια αυτοκίνητα. Το SUV Audi e-tron είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στο τέλος του Φεβρουαρίου, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο. Η Audi δήλωσε ότι έχει ήδη 16.000 παραγγελίες για το e-tron, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Audi.

Η Porsche θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του πλήρους ηλεκτρικού sedan Taycan φέτος, ενώ η VW ξεκινά την παραγωγή του I.D. hatchback, ένα μοντέλο στο μέγεθος του Golf, το Νοέμβριο με τιμή περίπου 30.000 ευρώ στη Γερμανία.

Advertisement

Πέρυσι οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων plug-in του Group VW αυξήθηκαν κατά 20% παρά την δημοτικότητα μοντέλων όπως η Porsche Panamera E-Hybrid. Ένας από τους λόγους για την μικρή αύξηση ήταν η μετάβαση στον πιο αυστηρό νέο κύκλο δοκιμών WLTP (για τους ρύπους). Οι νέες προδιαγραφές, προκάλεσαν δυσχέρειες στην απόκτηση έγκρισης τύπου πολλών μοντέλων, τα οποία είχαν βγει από την γραμμή παραγωγής και έμεναν απούλητα.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να δοθεί προτεραιότητα στην πώληση μοντέλων μεγάλου όγκου, τα εξειδικευμένα αυτοκίνητα όπως το GTE Golf και το GTE plug-in Passat έμειναν πίσω στην παραγωγή. Αυτό θα διορθωθεί και τα δύο αυτά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα ξανά μέσα στους επόμενους μήνες.

Advertisement