Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση κερδών για τη Ferrari

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση κερδών για τη Ferrari

ΝΕΑ

Αύξηση κερδών για τη Ferrari

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε η Ferrari, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2018 παρουσίασαν αυξητικές τάσεις, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς. Αρωγός στα παραπάνω αποτέλεσε τόσο η μείωση των φόρων, όσο και της θετικής ανταπόκρισης που έχουν συγκεκριμένα μοντέλα, όπως η Portofino και η 812 Superfast.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Τα καθαρά κέρδη της φίρμας από το Μαρανέλο, για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο αυξήθηκαν στα 287 εκατομμύρια ευρώ από τα 141 εκατομμύρια  ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου (+4,7%). Επίσης τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,3%, στα 838 εκατομμύρια ευρώ.  Συνολικά, το 3ο τρίμηνο του 2018 παραδόθηκαν 2.262 αυτοκίνητα, ενώ στους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, η Ferrari έχει παραδώσει συνολικά 6.853 αυτοκίνητα. Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου έδειξαν επίσης μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον τόσο για το βασικό μοντέλο, την Portofino, όσο και για την εκρηκτικών επιδόσεων 812 Superfast.

812-superfast-chariatis-530

Οι επενδυτές της Ferrari αναζητούν το οποιοδήποτε θετικό στοιχείο σχετικά με την επιτυχία της φίρμας, ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Louis Camilleri, που αντικατέστησε τον αποθανόντα Sergio Marchionne. Ο Camilleri παρουσίασε τον Σεπτέμβριο ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο που περιλαμβάνει μέχρι το 2022, 15 νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, SUV και ειδικών εκδόσεων, σε μια προσπάθεια να διπλασιαστούν τα κέρδη της εταιρείας.

Advertisement

150008-chariatis-640