Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση κερδών για τη Ferrari

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση κερδών για τη Ferrari

ΝΕΑ

Αύξηση κερδών για τη Ferrari

ΝΕΑ

Η Ferrari ανακοίνωσε αύξηση 14% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων της πρωτοποριακής Portofino αλλά και τη διάθεσή της σε περισσότερες περιοχές.

Advertisement
Advertisement

 

Τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις (EBITDA) ανήλθαν σε 311 εκατομμύρια ευρώ (348 εκατομμύρια δολάρια). Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 22% στα 180 εκατομμύρια ευρώ. Η αγορά της Κίνας σημείωσε αύξηση κατά 79% στα 328 οχήματα. Μέρος της αύξησης προήλθε από τις επιταχυνόμενες παραδόσεις στην Κίνα πριν από τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, δήλωσε η Ferrari. Η ιταλική εταιρία κάνει focus στους οικονομικούς στόχους της ολόκληρο το έτος. Για το 2019, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη να αυξηθούν κατά 10% στα 1,2 δισεκατομμύρια έως τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναμένει επίσης οι πωλήσεις να αυξηθούν πάνω από 3% στα 3,5 δις ευρώ. Το περυσινό επιχειρηματικό σχέδιο έθεσε στόχο για προσαρμοσμένο EBITDA άνω των 1,3 δις ευρώ το 2020, αλλά ο CEO Louis Camilleri δήλωσε ότι ήταν “πολύ διογκούμενος” και μπορούσε να αυξήσει τον στόχο, στοιχηματίζοντας σε νέα μοντέλα και ειδικές εκδόσεις που θα προσελκύσουν πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείς για πιθανή αναβάθμιση, ο Camilleri είπε στους αναλυτές ότι προτιμά να περιμένει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου λόγω αβεβαιότητας, συμπεριλαμβανομένων των νομισμάτων, των τιμολογιακών διαφορών και του Brexit. «Αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα πλησιάσουμε τον υψηλό στόχο μας», δήλωσε ο Camilleri. “Αλλά προφανώς, δεδομένης της δυναμικής του τριμήνου, αισθανόμαστε αρκετά καλά μέχρι τώρα”, συμπλήρωσε. Οι τρέχοντες στόχοι φαίνονται “εξαιρετικά συντηρητικοί”, ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε αναφορά τους. Η Ferrari διαθέτει τα πρώτα 488 Pista Spider αυτό το τρίμηνο, ενώ η νέα περιορισμένη σειρά Ferrari Monza θα διατεθεί από το τέταρτο τρίμηνο. “Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της φίρμας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια εξέλιξης”, δήλωσε ο αναλυτής της IG Markets Vincenzo Longo. Η Ferrari “επαναπροσδιορίζει την αξία της ως μάρκα πολυτελείας με ξεκάθαρη προστιθέμενη αξία”, δήλωσε.

Η εταιρία θα παρουσιάσει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της στο τέλος του μήνα. “Η υβριδοποίηση είναι η πιο σημαντική πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ferrari την επόμενη περίοδο, ένα σταυροδρόμι που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και ορισμένους κινδύνους”, ανέφερε ο Longo. Ο Camilleri, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία το προηγούμενο έτος από τον Sergio Marchionne, δήλωσε πως η Κίνα είναι μια από τις μεγάλες ευκαιρίες της Ferrari, αν και θα απαιτούσε κάποιο χρόνο. “Νομίζω ότι με την εμφάνιση των υβριδικών μας μοντέλων αλλά και του Purosangue (SUV), θα είμαστε σαφώς σε καλύτερη θέση να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Κίνα”, δήλωσε.

Advertisement