Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση 200% σημείωσαν οι απουσίες εργαζομένων στο εργοστάσιο της Tesla

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση 200% σημείωσαν οι απουσίες εργαζομένων στο εργοστάσιο της Tesla

ΝΕΑ

Αύξηση 200% σημείωσαν οι απουσίες εργαζομένων στο εργοστάσιο της Tesla

ΝΕΑ

Oι περισσότεροι τραυματισμοί στο εργοστάσιο σύμφωνα με την Tesla σχετίζονται με τη μυϊκή καταπόνηση και τα γδαρσίματα.

Advertisement
Advertisement

Αύξηση 200% σημείωσαν οι ημέρες απουσίας των εργαζομένων της Tesla το 2018 σε σχέση με το 2017. Συγκεκριμένα το προσωπικό στο μοναδικό εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια καταγράφηκαν συνολικά 22.454 ημέρες απώλειας εργασίας το 2018, από τις 7.619 που ήταν το 2017, σύμφωνα με έκθεση που υποβλήθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας της χώρας.

Η απότομη αύξηση των ημερών υποδηλώνει την σοβαρότητα των τραυματισμών, αναφέρουν οι άνθρωποι της εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Η απότομη αύξηση του αριθμού των ημερών μακριά από την εργασία υποδηλώνει μεγαλύτερη βαρύτητα των τραυματισμών, δήλωσε η Deborah Berkowitz, η οποία υπηρέτησε ως επικεφαλής του προσωπικού του OSHA αναφέροντας πως τα τα δεδομένα είναι «ανησυχητικά».

Η αύξηση απουσίας από την εργασία σε 66 εργάσιμες ημέρες το 2018 από το 35 το προηγούμενο έτος είναι μια «κόκκινη σημαία», είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Ωστόσο η εταιρεία αμφισβητεί το παραπάνω αποτέλεσμα της έκθεσης λέγοντας ότι δεν υπάρχει συσχέτιση των ημερών των απουσιών με τους τραυματισμούς.

Η έκθεση δείχνει ότι η εταιρεία κατόρθωσε να ενισχύσει την παραγωγή της, διατηρώντας παράλληλα τον αριθμό των τραυματισμών σε συνάρτηση με την αύξηση των συνολικών ωρών εργασίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η αντιπρόεδρος της Tesla, Laurie Shelby, ενώ επισήμανε ότι δεν υπήρξε απώλεια ζωής.

Advertisement

Σύμφωνα με την έκθεση τα δύο τρίτα των τραυματισμών πέρυσι ήταν τραύματα που είχαν να κάνουν με περιοχές του σώματος συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, των ώμων, της πλάτης, των καρπών και των χεριών, ενώ οι περισσότεροι τραυματισμοί έχουν να κάνουν με μυϊκή καταπόνηση και γδαρσίματα. Ο στόχος της εταιρείας, δήλωσε η αντιπρόεδρος ότι, «είναι αναμφισβήτητα να έχουμε τα ασφαλέστερα εργοστάσια στον κόσμο».