Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τον πιο επικίνδυνο οδηγό στον κόσμο (+video)

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε τον πιο επικίνδυνο οδηγό στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τον πιο επικίνδυνο οδηγό στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Σαν άλλος χάρος, δεν φάνηκε να θορυβείται από το χάος που προκάλεσε και συνέχισε αμέριμνος την πορεία του.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το κανονιστικό πλαίσιο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οδήγηση απαιτεί και αντιληπτική ικανότητα για την ασφάλεια τόσο τη δικιά μας όσο και των υπόλοιπων χρηστών.

Ο ΚΟΚ ορίζει ρητά πως δεν πρέπει να σταματάμε στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) μιας και ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης ενός ατυχήματος. Πολλώ δε μάλλον όταν η ακινητοποίηση ενός οχήματος γίνεται στη μέση ενός αυτοκινητοδρόμου.

Πλήρη άγνοια του ΚΟΚ, αλλά και έλλειμα… αντίληψης φαίνεται πως είχε λίγα χρόνια πριν (2018) ένας οδηγός, ο οποίος προκάλεσε πραγματικό χάος σε αυτοκινητόδρομο.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σε βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα, διακρίνεται ένα άσπρο σεντάν να μειώνει ταχύτητα, με τον οδηγό του να προβάλλει αναποφάσιστος για αν πρέπει να πάρει τη δεξιά έξοδο ή να συνεχίσει την πορεία του.

Τι έκανε, λοιπόν; Αποφάσισε να ακινητοποιήσει το όχημα του στη μέση του δρόμου, αδιαφορώντας πλήρως για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Η ασυνείδητη και… ηλίθια οδηγική συμπεριφορά του έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του οδηγού μιας νταλίκας, η οποία προέβη σε φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Με «εχθρό» το ολισθηρό οδόστρωμα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος μ’ αποτέλεσμα να ντελαπάρει.

Advertisement

Πιο ευτυχή κατάληξη είχε ο άνθρωπος που καθόταν πίσω από το τιμόνι ενός αντίστοιχου τύπου οχήματος, ο οποίος, πρόλαβε να φρενάρει πιο έγκαιρα. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός πως απέφυγε τη σύγκρουση (σ.σ. ενδεχομένως να ήταν μοιραία) με το άσπρο σεντάν, πραγματικά, την τελευταία στιγμή.

Advertisement

Όσον αφορά τον… ταραξία; Έστριψε το αυτοκίνητό του σαν «κύριος» παίρνοντας την έξοδο στα δεξιά.

Δείτε την ηλίθια συμπεριφορά του οδηγού στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάγος στην άσφαλτο και κατηφόρα; Κλείδωσέ το καλύτερα (VIDEO)
Καταγράφηκαν την ώρα που έκλεβαν αυτοκίνητα από αντιπροσωπεία (VIDEO)
Έτσι κρύβουν τα παράνομα όπλα μέσα στα αυτοκίνητα (video)