Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Audi

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Audi

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Audi

ΝΕΑ

Μέσα από την εταιρεία και όχι τελικά από τη BMW προέρχεται ο νέος Πρόεδρος της Audi όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη γερμανική μάρκα, αφού από την 1η Ιανουαρίου τα ηνία αναλαμβάνει ο Bram Schot, πρώην Υπεύθυνος Πωλήσεων και Marketing της φίρμας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο Schot θα είναι τελικά αυτός που θα αντικαταστήσει τον Rupert Stadler στην κορυφή της Audi, ύστερα από την αποχώρηση του δεύτερου νωρίτερα μέσα στη χρονιά λόγω του σκανδάλου με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων.

O Ολλανδός θα λάβει αυτή τη θέση αντί για τον Markus Duesmann της BMW, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων ήταν μεν ο εκλεκτός της Audi για αυτή τη θέση, όμως οι Βαυαροί αρνήθηκαν να σπάσουν το συμβόλαιό του που τρέχει μέχρι το 2020 και έτσι δεν μπόρεσε να κάνει την ηχηρή αυτή μεταγραφή.

Ο Schot βρισκόταν στα ηνία της Audi ως προσωρινός Πρόεδρος από τον Ιούνιο που αποχώρησε ο Stadler, όμως με χθεσινή του ψηφοφορία το Διοικητικό Συμβούλιο της μάρκας αποφάσισε από 1η Ιανουαρίου να παραμείνει μόνιμα σε αυτή τη θέση.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την Audi, o Schot αναλαμβάνει επίσης τη θέση του Υπεύθυνου Πωλήσεων για όλο τον Όμιλο VW που κατείχε πριν ο Stadler, ενώ παράλληλα θα είναι υπεύθυνος και για την Lamborghini, την Italdesing Giugiaro και την Ducati που υπάγονται στην Audi.

Το βιογραφικό του Schot αναφέρει ότι ο 57χρονος σήμερα νέος Πρόεδρος της Audi εντάχθηκε στο VW Group το 2012 ως Διευθυντής Marketing και Πωλήσεων των Επαγγελματικών Οχημάτων της VW. Προηγουμένως βρισκόταν στη θέση του Προέδρου της Mercedes-Benz Ιταλίας. Από τον Σεπτέμβρη του 2017 ο Schot κατείχε τη θέση του Υπεύθυνου Πωλήσεων και Marketing της Audi.

Bram Schot to be the new Chairman of the Audi Board of Managemen