Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτός είναι ο μακρινός πρόγονος των BMW σειράς 6 και 8

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτός είναι ο μακρινός πρόγονος των BMW σειράς 6 και 8

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο μακρινός πρόγονος των BMW σειράς 6 και 8

ΝΕΑ

Η BMW έχει παράγει μερικά από τα πιο αγαπημένα κλασικά αυτοκίνητα του κόσμου, όπως είναι η E30 M3 και η θρυλική κεντρομήχανη M1.

Advertisement
Advertisement

Οι σύγχρονες προτάσεις όπως η BMW M5 CS ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα, ενώ, η εταιρεία προχωρά επίσης με μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων.

Υπάρχουν όμως μερικά μοντέλα που ξεφεύγουν από το κατεστημένο, παρότι συχνά ξεχνιούνται πλήρως: Η BMW του 1968- Glas 3000 V8, ένας μακρινός πρόγονος της BMW Σειράς 6 και της σύγχρονης Σειράς 8.

Αυτό το αυτοκίνητο εμφανίζεται επί του παρόντος στο Bring a Trailer και έχει ανθρώπους που ρωτούν αν είναι πραγματικά BMW. Τα εξαιρετικά σπάνια Bimmers κατασκευάστηκαν μεταξύ 1967 και 1968 σε 389 κομμάτια, αλλά χωρίς γρίλιες στα νεφρά της μάσκας οι περισσότεροι δεν θα το γνώριζαν ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα εντυπωσιακά δίθυρα coupe ζωντανεύουν μετά την εξαγορά της BMW από τον Hans Glas GmbH στα μέσα της δεκαετίας του ’60, και αυτό το παράδειγμα λέγεται ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ένα γερμανικό μουσείο, μετά το οποίο εισήχθη στις ΗΠΑ από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Η BMW-Glas V8 έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1965 και παρουσίασε ένα κλασικό σχέδιο από τον Ιταλό σχεδιαστή Pietro Frua. Το σπάνιο αυτό κομμάτι διαθέτει κόκκινη βαφή και κοτλέ καθίσματα στο εσωτερικό. Εξωτερικά διαθέτει καθρέφτες στα φτερά και πίσω φώτα ομίχλης, μαζί με σύστημα εξάτμισης διπλής απόληξης, τροχούς 14 ιντσών με χρώμιο hubcaps και ελαστικά Michelin XVS 185 πλάτους.

Advertisement

Πίσω από τους τροχούς, υπάρχουν δισκόφρενα όπως επίσης και άξονας de Dion στην πίσω ανάρτηση. Κάτω από το καπό, θα βρείτε έναν κινητήρα V8 3,0 λίτρων με τριπλά καρμπυρατέρ και καλύμματα βαλβίδων Glas, ενώ, το χειροκίνητο κιβώτιο διαθέτει τέσσερις σχέσεις.

Advertisement

Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν καλοριφέρ, ένα όμορφο τιμόνι από ξύλο, ταχύμετρο στα 230 km/h και ένα ραδιόφωνο τριών ζωνών Becker Grand Prix. Οι μετρητές για τη θερμοκρασία του λαδιού και του νερού, καθώς και την πίεση του λαδιού και τα επίπεδα καυσίμου, είναι τοποθετημένοι σωστά πίσω από το τιμόνι, ενώ, το οδόμετρο δείχνει 83.000 χιλιόμετρα. Η τρέχουσα προσφορά ανέρχεται στα 33.000 ευρώ. Ξεχάστε τη νέα M2, μπείτε σε αυτή την αειθαλή Glas.

Διαβάστε επίσης:
Video: Οι νέες BMW 6 «καταλαμβάνουν» το Μονακό
Video: Η νέα BMW 8 Series Coupe εν δράσει!
Πίσω από το τιμόνι της μοναδικής BMW M1

 

Advertisement