Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτορυθμιζόμενη ποτηροθήκη από τη Ford!

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτορυθμιζόμενη ποτηροθήκη από τη Ford!

ΝΕΑ

Αυτορυθμιζόμενη ποτηροθήκη από τη Ford!

ΝΕΑ

Η Ford διαθέτει μια γοητεία με τις θήκες ποτηριών. Πρόσφατα κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια αυτορυθμιζόμενη θήκη για ποτήρια που έχει σχεδιαστεί για να κρατάει τον καφέ σας εντός του ποτηριού, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές δυνάμεις που δέχεται αυτό – επιτάχυνση, επιβράδυνση, οδήγηση σε πεζόδρομο δύο λωρίδων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το έξυπνο εγχείρημα λειτουργεί τοποθετώντας το στήριγμα του ποτηριού στο κέντρο μιας βάσης, η οποία περιστρέφεται με βάση τις εξωτερικές δυνάμεις. Ένα βάρος στο κάτω μέρος βοηθά για το λεγόμενο αντιζύγισμα, με σκοπό να γέρνει όλο μαζί προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι επιστήμη πυραύλων, αλλά μια τακτοποιημένη εφεύρεση παρ ‘όλα αυτά.

Ford-Cup-holder-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει επίσης ένα ανυψωμένο προστατευτικό για τα χείλη γύρω από τη θήκη, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα αντικείμενα και τη βρωμιά να παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συχνά καταθέτουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας για πράγματα που δεν βλέπουν ποτέ το φως της ημέρας Ακριβώς επειδή λειτουργεί καλά στη θεωρία, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και στην πράξη.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να καταβληθεί όλη αυτή η προσπάθεια, αλλά στους καταναλωτές, αυτό είναι σημαντικό. Ο σχεδιασμός, η τοποθεσία και η χρηστικότητα είναι συχνά στην κορυφή της λίστας αγορών για τους αγοραστές αυτοκινήτων. Έτσι, ενώ η ιδέα ενός αυτορυθμιζόμενου φλιτζανιού φαίνεται λίγο, ακραία, η Ford μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό…