Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Αυτόνομος” παρκαδόρος ρομπότ στο αεροδρόμιο της Lyon! (Video)

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Αυτόνομος” παρκαδόρος ρομπότ στο αεροδρόμιο της Lyon! (Video)

ΝΕΑ

“Αυτόνομος” παρκαδόρος ρομπότ στο αεροδρόμιο της Lyon! (Video)

ΝΕΑ

Την παγκόσμια πρεμιέρα του έκανε στο αεροδρόμιο της Lyon το αυτόματο σύστημα διαχείρισης θέσεων ανοιχτού πάρκινγκ της Stanley Robotics. Μεγάλο αστέρι του συστήματος το ρομπότ ονόματι Stan που παρκάρει για εσάς το αυτοκίνητο σας. Το μέλλον είναι τώρα!

Advertisement
Advertisement

 

Το αυτόματο σύστημα διαχείρισης πάρκινγκ του αεροδρομίου της Lyon εξελίχθηκε σε συνεργασία μεταξύ του αεροδρομίου και της γαλλικής Stanley Robotics και βάζει τέλος στην διαδικασία εύρεσης πάρκινγκ από τον κάτοχο του εκάστοτε οχήματος αλλά και στο… ψάξιμο για την εύρεση του αυτοκινήτου κατά την επιστροφή.

Advertisement
Advertisement

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να αφήσει το όχημά του σε μία από τις κλειστές καμπίνες στο πάρκινγκ του αεροδρομίου που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Stan! Αφού λοιπόν ο χρήστης επιβεβαιώσει τα στοιχεία της πτήσης μέχω του κινητού του, ο Stan τίθεται σε λειτουργία, πηγαίνει στην καμπίνα που ανοίγει αυτόματα τις πόρτες της και με τους ειδικά σχεδιασμένους βραχίονες που φέρει, σηκώνει το αυτοκίνητο από το έδαφος και το μεταφέρει σε μία εξωτερική θέση πάρκινγκ, εκεί όπου δεν επιτρέπεται πρόσβαση σε ανθρώπους, για ευνόητους λόγους.

Η αυτόματη υπηρεσία πάρκινγκ, που αξιοποιεί πολύ καλύτερα τον διαθέσιμο χώρο αφού μπορεί να στοιβάξει τα αυτοκίνητα πολύ κοντά μεταξύ τους, έχει φυσικά πρόσβαση στην πληροφορίες για την πτήση του χρήστη. Στην επιστροφή, ο Stan ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο και το τοποθετεί ξανά σε μια από τις καμπίνες πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί. Έτσι ο χρήστης ξέρει ακριβώς που θα βρει το αυτοκίνητό του και δεν χρειάζεται να χάσει χρόνο ψάχνοντας.

Το project της Stanley Robotics εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle το 2016, με την εξέλιξη του ρομπότ να διαρκεί μόλις ένα χρόνο. Ωστόσο εκείνη η εφαρμογή αφορούσε κλειστό πάρκινγκ και όχι ανοιχτό όπως είναι στην συγκερκιμένη περίπτωση.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement