Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτόνομο Audi στην autobahn Βερολίνο-Μόναχο

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτόνομο Audi στην autobahn Βερολίνο-Μόναχο

ΝΕΑ

Το αυτόνομο Audi στην autobahn Βερολίνο-Μόναχο

ΝΕΑ

Σε νέο στάδιο πέρασαν οι δοκιμές του πρωτότυπου της Audi, με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ο «Jack», όπως αποκαλείται χαϊδευτικά από τους ανθρώπους της γερμανικής μάρκας το Α7 που φέρει αυτόματο πιλότο, διένυσε αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την πρωτεύουσα Βερολίνο με την τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη, το Μόναχο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στην autobahn Α9 λοιπόν, ο Jack φιλοξένησε δημοσιογράφους οι οποίοι βίωσαν την εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες. Το Α7 piloted driving concept αντιδρούσε ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο, σεβόμενο την παρουσία των άλλων χρηστών του αυτοκινητόδρομου: άλλαζε λωρίδες όταν αυτό ήταν εφικτό και ασφαλές, προσπερνούσε φορτηγά αφήνοντας μεγαλύτερη απόσταση. Μάλιστα το σύστημα πλοήγησης επιλέγει την ιδανική διαδρομή με βάση την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια ενεργοποίησης της αυτόνομης οδήγησης.

Παράλληλα, η Audi πραγματοποιεί στον Α9, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας, δοκιμές ψηφιακής διασύνδεσης του αυτόνομου Α7 με άλλα οχήματα αλλά και με το δίκτυο. Έτσι, όταν π.χ. υπάρχουν έργα στο δρόμο, το σύστημα πλοήγησης θα ειδοποιείται και είτε θα αλλάζει διαδρομή, είτε θα προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Σε περίπτωση ατυχήματος, ένα αυτοκίνητο που θα περνά από το σημείο θα στέλνει ψηφιακό σήμα στους άλλες χρήστες του δρόμου ώστε να αντιδράσουν έγκαιρα.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ για το αναμενόμενο νέο Α8, το πρώτο Audi που θα φέρει αυτόματο πιλότο.