ΝΕΑ

Αυτόματη άρση παρακράτηση κυριότητας στην 7ετία!

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόματη άρση παρακράτηση κυριότητας στην 7ετία!

ΝΕΑ

Αυτόματη άρση παρακράτηση κυριότητας στην 7ετία!

ΝΕΑ

Μετά την παρέλευση των 84 μηνών θα αίρεται αυτοδίκαια και αυτόματα η παρακράτηση.

Advertisement
Advertisement

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταλαιπωρούνται καθημερινά με την άρση παρακράτησης της κυριότητας του οχήματός τους καθώς το έχουν εξοφλήσει αλλά η εμπορία που το είχαν προμηθευτεί έχει βάλει λουκέτο!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι κάτοχοι των οχημάτων με παρακράτηση κυριότητας να έχουν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν την άρση της ώστε να το μεταβιβάσουν ή να το έχουν στην κατοχή τους χωρίς καμία δέσμευση.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε χιλιάδες εμπορίες καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν κλείσει την τελευταία δεκαετία και δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων που τα έχουν εξοφλήσει δεν μπορούν να τα μεταπωλήσουν καθώς φαίνεται η παρακράτηση κυριότητας από την εμπορία ΙΧ που δεν υπάρχει πια.

Τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφού διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος ανέλαβαν δράση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ιδιοκτήτων οχημάτων συμπεριλαμβάνοντας στο νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα ειδικό άρθρο που δίνει λύση στο πρόβλημα.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει σχετική διάταξη σύμφωνα με την οποία αίρεται αυτοδίκαια η παρακράτηση μετά την παρέλευση 7 ετών, χωρίς να υπάρχει πλέον η υποχρέωση του πολίτη, να μεταβεί στις Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες για να διευθετήσει το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr.

Advertisement

Επίσης σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απλοποιούνται και οι διαδικασίες μεταβίβασης των οχημάτων η οποία αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικά στα τέλη Νοεμβρίου ενώ παράλληλα θα απλοποιηθεί και η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών για λόγους φθοράς /κλοπής/απώλειας/ανανέωσης, που θα επιτρέψουν στον πολίτη να διεκπεραιώνει μόνος του όλη τη διαδικασία από τον υπολογιστή ή το κινητό του!

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

VW: 1.000 ηλεκτρικά ΙΧ, Carsharing και αυτόνομη οδήγηση στην Αστυπάλαια

Σε τιμή κόστους τα ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια – Δείτε πόσο κοστίζουν

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία η επένδυση της VW στην Ελλάδα

Advertisement