Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητο σε “καραντίνα”: Πώς το συντηρείς σωστά και κερδίζεις από την ασφάλειά του;

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτοκίνητο σε “καραντίνα”: Πώς το συντηρείς σωστά και κερδίζεις από την ασφάλειά του;

ΝΕΑ

Αυτοκίνητο σε “καραντίνα”: Πώς το συντηρείς σωστά και κερδίζεις από την ασφάλειά του;

ΝΕΑ

Περιόρισες τις μετακινήσεις σου λόγω “Lockdown”; Μπήκε και το αυτοκίνητό σου σε “καραντίνα”; Μάθε πως μπορείς να το προστατέψεις και να βγεις κερδισμένος από την ασφάλισή του.

Advertisement
Advertisement

Άλλη μια εβδομάδα καραντίνας, κι αφού το ‘χεις πάρει χαμπάρι ότι δε θα λήξει σύντομα, ήρθε η ώρα να δεις τι κάνει αυτό το δόλιο τετράροδο που έχεις. Το αυτοκινητάκι σου, ναι. Πλέον, το χρησιμοποιείς μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης, και καλά κάνεις, αλλά για να είναι κι αυτό ετοιμοπόλεμο όποτε το χρειαστείς, θέλει μια κάποια συντήρηση. Πάμε να δούμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες από την Hellas Direct (μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση εδώ).

Πού το παρκάρεις το όχημα;
Ο χώρος που τοποθετείς το αυτοκίνητό σου για το διάστημα που μένει ακίνητο, έχει τεράστια σημασία. Αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις γκαράζ, το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να μην έχει υγρασία, είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο αμάξωμα. Και δεν το θες. Στους ανοιχτούς χώρους, ο κίνδυνος είναι προφανώς η έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Σε αυτή η περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κουκουλώσεις. Ναι, θέλει και το αμάξι το δικό του “cocooning”. Και δέσε καλά τη κουκούλα ε, ο Μάρτης είναι γδάρτης είπαμε. Α, και, φρόντισε να μην έχεις αφήσει μέσα αντικείμενα αξίας… Κρίμα είναι. Παρεμπιπτόντως, τσέκαρε και το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου αν έχεις την κάλυψη των Φυσικών Φαινομένων. Κι αν δεν έχεις, μήπως να βάλεις γιατί οι πλημμύρες και οι ανεμοστρόβιλοι δεν παίζουν μόνο στις Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

Η καθαριότητα είναι το ήμισυ της προφύλαξης
Πλύνε το! Κάνε του μια γενική μέσα και έξω και καθάρισε τυχόν λεκέδες. Με αυτό το τρόπο αποφεύγεις δυσοσμίες και τα ανεπιθύμητα υπολείμματα που τις προκαλούν. Ανά διαστήματα αέριζέ το, ρίχνε κανένα ξεσκονισματάκι αν το χρειάζεται. Είσαι που είσαι εκεί, καν’ του κι ένα γρήγορο “beaute”. Ενυδάτωσε τις τσιμούχες και τα λάστιχα για να αποφύγεις την ξηρασία και τους τριγμούς που προκαλεί πολλές φορές. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες αλοιφές και ενυδατικά προϊόντα για την πρόληψη της. Καλό είναι επίσης τα λάστιχα να είναι φουσκωμένα στο μέγιστο για να συντηρούνται καλύτερα.

“Ένα δύο, τεστ, τεστ.” Μάρσαρέ το. 
Δυό τρεις φορές την εβδομάδα χρειάζεται να το βάζεις μπρος για 5-7 λεπτά ώστε να κυκλοφορούν τα υγρά μέσα στον κινητήρα και να λειτουργεί η μπαταρία. Ο κινητήρας χρειάζεται εκκίνηση συχνά για να μένει ενεργός. Αν τον αφήσεις, σε αφήνει. Αν το αυτοκίνητο βρίσκεται μήνες σε ακινησία, καλό είναι να του κάνεις και μία μικρή βόλτα το τετράγωνο, για να το “ακούσεις”. Άλλωστε αν δεν ξέρεις να αναγνωρίζεις εσύ τους ήχους του αμαξιού σου, ποιος ξέρει; Αν όμως, ξέρεις ότι πρόκειται να μείνει σε ακινησία για μήνες, καλύτερα να αφαιρέσεις εντελώς την μπαταρία, για να αποφύγεις φθορές σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή υγρών. Οδηγίες για το πώς να το κάνεις υπάρχουν στο manual του κάθε αυτοκινήτου.

“Τι καλύψεις να ‘χω άραγε;”
Θα σου συνιστούσαμε να ελέγξεις τις καλύψεις που έχεις στο παρόν συμβόλαιό σου. Παρακάτω σου επισημαίνουμε μερικές από τις οποίες εμείς θεωρούμε απαραίτητες να έχει ένα αμάξι σε κατάσταση ακινησίας.

Advertisement

Φυσικά Φαινόμενα: Το είπαμε και παραπάνω. Γιατί να τρέχεις τελευταία στιγμή; Έχε την κάλυψη των Φυσικών Φαινομένων εσύ κι αν σκάσει χαλάζι, μη σε νοιάζει καθόλου.
Μερική & Ολική Κλοπή: Δε θέλουμε να κασανδρίζουμε αλλά ένα αυτοκίνητο σε ακινησία είναι τέλειος στόχος. Εσύ όμως είσαι έξυπνος οδηγός, και ξέρεις να φυλάγεσαι.
Θραύση Κρυστάλλων: Και ακίνητο να το έχεις το αμάξι σου, ειδικά όταν είναι παρκαρισμένο στον δρόμο καλό είναι να καλύπτεται για θραύση, γιατί, και κίνηση να μην έχει έξω, έχει κλαδιά και πετραδάκια και αέρα που φυσάει και μπορεί να τα φέρει με φόρα πάνω στο παρμπρίζ σου.

Κι επειδή καταλαβαίνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πιέζεσαι από παντού, στην Hellas Direct σου κάνουν έναν μήνα δώρο στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου. Μέχρι τις 24 Απριλίου, μπορείς να διαλέξεις τις καλύψεις που χρειάζεσαι για το αυτοκίνητό σου και με τον κωδικό MENOUMESPITI να κερδίσεις το δώρο σου, είτε κάνεις ανανέωση του συμβολαίου σου είτε ασφαλίζεσαι για πρώτη φορά στην Hellas Direct. Πώς; Όπως τα ξέρεις: Online, εύκολα, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι!

Advertisement

 

 

Advertisement