Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCR το Civic Type R

Ελλάδα 16:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCR το Civic Type R

ΝΕΑ

Αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCR το Civic Type R

ΝΕΑ

Η ρύθμιση της ταχύτητας δεν είναι η πρώτη σκέψη που περνά στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται το Honda Civic Type R. Είναι ένα καυτό hatchback το οποίο ρίχνει τον οδηγό κατευθείαν στη δράση.

Advertisement
Advertisement

Ο χειρισμός ακριβείας αλλά και ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας σας ενθαρρύνει να το οδηγήσετε στα όρια. Το ελαφρύτερο Civic Type R Limited Edition, εκ των οποίων μόλις 1.000 θα παραχθούν παγκοσμίως, είναι ακόμα πιο σκληροπυρηνικό.

Αλλά το Honda Civic Type R Limited Edition που βλέπετε εδώ έχει πιο ουσιαστικό ρόλο: είναι το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας για το FIA World Touring Car Cup (WTCR). Τιμητική εκ νέου έχει η απόδοση, η ισορροπία και η αξιοπιστία του Civic Type R, όλες τις αρετές που θα χρειαστεί προκειμένου να εκτελέσει τα καθήκοντά του.
Το Type R Limited Edition κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Μιλάνο στο JAS Motorsport, ως εκφραστής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Honda. Αυτή η ακραία έκδοση του Type R θα είναι βαμμένη στο εντυπωσιακό χρώμα Sunlight Yellow και θα πατά σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Advertisement
Advertisement

Ένα απογυμνωμένο εσωτερικό εξοικονομεί πάνω από 100 κιλά σε σύγκριση με το Type R GT. Διατηρεί τον ίδιο κινητήρα 2.0 λίτρων VTEC, αλλά εδώ παράγει 316 ίππους. Φτάνει στα πρώτα 100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αρκετό για το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του WTCR ώστε να θέτει υπό έλεγχο τα πράγματα σε περίπτωση που συμβεί κάποιο συμβάν εντός πίστας. Η φετινή σεζόν WTCR πραγματοποιείται σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη και περιλαμβάνει έξι γύρους, ξεκινώντας από την Αυστρία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Επικεφαλής των εκδηλώσεων του Eurosport και βασικός υποστηρικτής του WTCR είναι ο Francois Ribeiro και δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος για τη φετινή επιλογή αυτοκινήτου ασφαλείας. “Με την εξαιρετική βαθμολογία ασφάλειας, τις σπορ δυναμικές του ιδιότητες, καθώς και την προσιτή τιμή του, το Type R ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του WTCR.”