Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιτέλους: Ανοίγει ο δρόμος για αυτοκίνητα Made in… Greece!

Ελλάδα 9:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιτέλους: Ανοίγει ο δρόμος για αυτοκίνητα Made in… Greece!

ΝΕΑ

Επιτέλους: Ανοίγει ο δρόμος για αυτοκίνητα Made in… Greece!

ΝΕΑ

Πρόσκληση από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών για σύσταση υπηρεσίας έγκρισης τύπου οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ανοίγει ο δρόμος και ουσιαστικά για αυτοκίνητα made in Greece με την πρόσκληση που απηύθυνε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που αφορά στην σύσταση ειδικής τεχνικής υπηρεσίας.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να συσταθεί στην Ελλάδα, Τεχνική Υπηρεσία έγκρισης τύπου οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα δεν υπάρχει στο εσωτερικό τέτοιος φορέας, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η έκδοση εγκρίσεων τύπου που απαιτούνται για την κυκλοφορία των οχημάτων, είτε αυτά κατασκευάζονται στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό.

Ως αποτέλεσμα, κατασκευαστές οχημάτων απευθύνονται σε ανάλογους φορείς που λειτουργούν σε άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την παρούσα πρόσκληση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί ενδιαφερόμενους φορείς ελέγχου που επιθυμούν να οριστούν ως Τεχνικές Υπηρεσίες για την έγκριση κάθε κατηγορίας οχημάτων (δίκυκλα, τρίκυκλα και τετράκυκλα), να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Δ/νση Τεχνολογίας Οχημάτων (Δ.Τ.Ο.) του Υπουργείου.

Advertisement

Αν η έδρα του φορέα ελέγχου βρίσκεται στο εξωτερικό, τότε αυτός θα πρέπει να διαθέτει γραφεία και εκπρόσωπο – αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν και οι υποχρεώσεις που θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία περιγράφονται στην πρόσκληση, όπου επισυνάπτεται και η φόρμα υποβολής της αίτησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή ήταν η πορεία των εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Ιδού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Made in… Greece
Αυτόνομο εναέριο όχημα πολλαπλών χρήσεων made in Greece!