Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητα διάσημων πολιτικών ηγετών

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτοκίνητα διάσημων πολιτικών ηγετών

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα διάσημων πολιτικών ηγετών

ΝΕΑ

Οι ηγέτες του κόσμου έχουν μια σειρά από μοναδικά πολυτελή αυτοκίνητα – συμπεριλαμβανομένου του Aurus Senat του Ρωσικού ηγέτη. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποκάλυψε την τελευταία του προεδρική λιμουζίνα πριν από μερικούς μήνες και από τότε έχει γίνει ένα με το Aurus.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας του 2018, το πανοραμικό Aurus Senat, σχεδιάστηκε ειδικά για τον Ρώσο Πρόεδρο, αλλά είναι πλέον διαθέσιμο σε όσους έχουν αρκετά βαθιές τσέπες. Είναι ένα από τα πιο προνομιούχα προεδρικά αυτοκίνητα του κόσμου. Ενώ υπάρχουν πολλά τεράστια πολυτελή αυτοκίνητα από την Cadillac του Προέδρου Trump μέχρι τη χρυσή Rolls-Royce, ορισμένοι αξιωματούχοι ήταν ελαφρώς λιγότερο εξωστρεφείς, κυκλοφορώντας με διπλωματικά αυτοκίνητα τα οποία περιελάμβαναν κλασικό VW Beetle ή το άνετο Citroen DS. Δείτε τα τρία αυτοκίνητα που ταξιδεύουν οι πιο ισχυροί άνδρες στον κόσμο.

Η νίκη των εκλογών του Trump δεν ήταν η μόνη πολιτική αιμορραγία το 2016. Με την επιλογή του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ΕΕ, ο David Cameron παραιτήθηκε γρήγορα ως πρωθυπουργός και αντικαταστάθηκε από την Theresa May. Σε αυτή παραδόθηκαν τα κλειδιά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Μια θωρακισμένη 5.0 λίτρων V8 Jaguar XJ, που ονομάζεται Sentinel. Χάρη στη θωράκιση, το αυτοκίνητο είναι ανθεκτικό σε έκρηξη ισοδύναμη με 15kg TNT. Παρά την πανοπλία του, η Sentinel δεν έχει αποφύγει τους… τραυματισμούς με υπαίτια την οδική υποδομή – ήταν ένα κράσπεδο στο Salford του Λονδίνου.

Advertisement
Advertisement

President-Trump-limo-tsiro-530

Ο Πούτιν επιλέγει ένα ρωσικό θωρηκτό – αντικαθιστώντας τη Mercedes S600 Pullman που – που ονομάζεται Aurus Senat. Ενώ οι λεπτομέρειες της Senat δεν είναι ευρέως γνωστές, πιστεύεται ότι φορά ένα υβριδικό σύνολο V8 4,4 λίτρων που παράγει πάνω από 600 ίππους. Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι ότι έχει ως αποτέλεσμα ένα 0-100 km/h σε κάτω από 6 sec.

Η λιμουζίνα του Πούτιν κατασκευάστηκε από το Ρωσικό Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών και Αυτοκινήτων (NAMI) και παρόλο που οι προδιαγραφές του ταξινομούνται, ισχυρίζεται ότι είναι εντελώς αλεξίσφαιρο και πατά σε ελαστικά από στερεό καουτσούκ. Παρά το γεγονός ότι είναι προϊόν της Ρωσίας, ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στη Rolls-Royce Phantom και το θηρίο του Donald Trump – βέβαια αμφιβάλλουμε πολύ αν ο Πούτιν συμφωνούσε μαζί μας…

Advertisement

Aurus_senat_limousine-Poutin-tsiro-640

Αν υπήρχε ποτέ αντίθεση στο πλούσιο τρόπο ζωής του Trump, θα ήταν αυτή του πρώην προέδρου της Ουρουγουάης Jose Mujica. Όταν ορκίστηκε το 2010, ο άνθρωπος που ονομάστηκε ως ο «φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο» διακήρυξε ότι ολόκληρος ο πλούτος του ανερχόταν στο VW Beetle του 1987 – δεν διέθετε τίποτε άλλο στο όνομά του. Μέχρι τη στιγμή που εγκατέλειψε το 2015, λατρεύτηκε κυριολεκτικά κυρίως λόγω της “ταπεινής” ζωής του σε ένα αγρόκτημα, δωρίζοντας μάλιστα το 90% του μισθού του προωθώντας έμπρακτα την προοδευτική κοινωνική πολιτική στην Ουρουγουάη. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των πέντε χρόνων, το Beetle συντρόφευε τον Mujica που συχνά τον βλέπαμε μάλιστα να το οδηγεί ο ίδιος. Από τότε έχουν προσφερθεί σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Advertisement

VW-Beetle-Uruguay-tsiro-640