Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το «σκληρό» Skoda Afriq το έφτιαξαν σπουδαστές! (+video)

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το «σκληρό» Skoda Afriq το έφτιαξαν σπουδαστές! (+video)

ΝΕΑ

Αυτό το «σκληρό» Skoda Afriq το έφτιαξαν σπουδαστές! (+video)

ΝΕΑ

25 μαθητές της επαγγελματικής σχολής της Skoda εργάστηκαν επί 2.000 ώρες και συνολικά 4 μήνες για να δημιουργήσουν το… Afriq.

Advertisement
Advertisement

To όγδοο πρωτότυπο που φτιάχνουν, αποτελεί μία έξυπνη ιδέα για το ράλι της τσέχικης εταιρείας.

Τί έκαναν λοιπόν οι έφηβοι της σχολής της Skoda; Πήραν ένα Kamiq και το προσάρμοσαν στα γούστα και στις ανάγκες ενός υποτιθέμενου αγώνα ράλι. Το μικρό SUV είναι τρίθυρο και ενισχυμένο αισθητικά, με ειδικά σκληροτράχηλα ελαστικά, προστατευτικά θόλων, προβολείς για οδήγηση υπό δύσκολες συνθήκες και ότι άλλο χρειάζεται για να φανεί και να είναι ικανό για όλα τα εδάφη. Και επειδή το Kamiq στο οποίο βασίστηκαν οι μαθητές, ως γνωστόν δεν διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, σκέφτηκαν να δανειστούν αυτό μίας Octavia AWD.

Advertisement
Advertisement

Πήραν αυτούσιο το σύστημα μετάδοσης και τον κινητήρα, κάνοντας το Afriq ένα δυνατό τετρακίνητο SUV με δίλιτρο TSI κινητήρα 190 ίππων και 320 Nm ροπής. Το πράσινο «θηριάκι» ζυγίζει μόλις 1.350 κιλά και εφοδιάζεται με DSG 7 σχέσεων, σε ένα πακέτο που προσαρμόστηκε ειδικά στο αμάξωμα του Kamiq μετά από σκληρή προσπάθεια των μαθητών. Το εσωτερικό δεν θυμίζει σε τίποτα κάποιο από τα Skoda παραγωγής, καθώς είναι προσανατολισμένο απόλυτα στη λογική των αγώνων. Διαθέτει ζώνη ασφαλείας έξι σημείων, roll cage, ειδικά τύπου bucket καθίσματα και GPS της Garmin, ενώ το απόλυτο highlight προέρχεται από μία ισραηλινή εταιρεία.

Η Watergen, έφτιαξε ένα σύστημα δημιουργίας πόσιμου νερού που προέρχεται από την υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το νερό καταλήγει το ταμπλό του Afriq και δεν χρειάζεται ούτε στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή απλά του safari που μπορεί να πραγματοποιεί η παρέα μέσα στο Skoda που έφτιαξαν οι 25 μαθητές της επαγγελματικής σχολής της εταιρείας. Το όνομα του παράλληλα, αποτελεί ένα άνοιγμα στην αγορά της βορείου Αφρικής, όχι για το Afriq που είναι οne-off, αλλά για τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως το νέο Skoda Fabia γίνεται κάμπριο σε 5 λεπτά (+video)
Skoda: Διαθέσιμο το ανανεωμένο Karoq (+τιμές)
Skoda Fabia: Τα έχει… πέντε και το χαίρεται!