Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο πολυτελές SUV της Hyundai (video)

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πρώτο πολυτελές SUV της Hyundai (video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο πολυτελές SUV της Hyundai (video)

ΝΕΑ

Η θυγατρική εταιρεία της Hyundai, Genesis, παρουσίασε και επισήμως το GV80, που είναι και το πρώτο μοντέλο της στην κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

 

Σχεδιαστικά, το premium μοντέλο της Genesis ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με το πρωτότυπο όχημα που είχε κάνει την εμφάνισή του το 2017. Κυρίαρχα στοιχεία τα οριζόντια τοποθετημένα εμπρός τετραπλά φώτα και η εμπρός γρίλια «Crest Grille», που όπως δηλώνει ο κατασκευαστής ακολουθεί το μοτίβο του λογότυπου της κορεατικής φίρμας. Επίσης, δεν λείπουν οι τροχοί των 22 ιντσών και το μικρό σπόιλερ της οροφής, ενώ αρκετά τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, με σκοπό να περιοριστεί το βάρος.  Στο εσωτερικό του τώρα σημείο του ενδιαφέροντος αποτελεί η μεγάλη οριζόντια κυρτή οθόνη OLED των 14,5 ιντσών και η ποιότητα των υλικών με χρήση δέρματος, ξύλου και μεταλλικών στοιχείων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην εξασφάλιση των χαμηλών επιπέδων θορύβου, μέσω του Road-Noise Active Noise Control που αναλύει τα παραγόμενα dB από τον θόρυβο κύλισης και αεροδυναμικής, παράγοντας σε χρόνο μόλις δύο χιλιοστών του δευτερολέπτου αντίθετης κατεύθυνσης ηχητικά κύματα.

Advertisement
Advertisement

Πολύ υψηλό είναι και το επίπεδο των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, αλλά και παθητικής ασφάλειας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δέκα αερόσακους, ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα και ενεργή διατήρηση απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Στα παραπάνω προσθέστε την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με σύστημα «Road Preview», το οποίο χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα, αναλύοντας την επιφάνεια του δρόμου, προσαρμόζοντας την απόσβεση των αμορτισέρ.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει αρχικά ένα V6 diesel 3,0 λίτρων, με ισχύ 278 ίππων που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Αργότερα θα προστεθούν και δύο βενζινοκίνητα σύνολα, 2,5 και 3,5 λίτρων (305 και 380 ίππων αντίστοιχα). Σε ότι αφορά τη μετάδοση, η βασική έκδοση θα περιλαμβάνει κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και τετρακίνηση.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement