Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο VW Arteon Shooting Brake

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο VW Arteon Shooting Brake

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο VW Arteon Shooting Brake

ΝΕΑ

Το νέο Volkswagen Arteon Shooting Brake εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια του χειμερινού προγράμματος δοκιμών του, ακριβώς πριν από την επίσημη κυκλοφορία του αργότερα μέσα στο έτος. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα…

Advertisement
Advertisement

 

Οι φωτογράφοι μας είδαν για πρώτη φορά ένα Volkswagen Arteon Shooting Brake χωρίς καμουφλάζ, ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που επιβεβαιώθηκε από τα στελέχη της Volkswagen το 2018. Το τελικό προϊόν αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στα τέλη του 2020. Το στυλ του είναι πανομοιότυπο με το saloon μέχρι την κολόνα Β, που μοιράζεται το ίδιο μεγάλο ρύγχος, την ευρεία μάσκα και τις τεράστιες εμπρός πόρτες. Ωστόσο, στο πίσω μέρος υπάρχει μια νέα επικλινής οροφή, μια νέα πόρτα, ένα νέο τζάμι όπως και ένα ζευγάρι ανανεωμένων φώτων στο πίσω τμήμα. Πίσω στο 2017, η ηγεσία της Volkswagen υπαινίχθηκε ότι το νέο Arteon estate θα μπορούσε να κινείται από έναν ισχυρό 6κύλινδρο κινητήρα. Ωστόσο, δεδομένης της πρόσφατης ώθησης της Volkswagen για φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα, φαίνεται πλέον πιο πιθανό ότι η ναυαρχίδα των wagon της εταιρείας θα διαθέτει το ίδιο υβριδικό σύστημα μετάδοσης με το νέο Skoda Superb iV των 220 ίππων. Η υπόλοιπη σειρά κινητήρων της γκάμας του Arteon Shooting Brake θα διαθέτει την ίδια παλέτα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων με αυτή του saloon. Ο βασικός κινητήρας θα είναι 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 2.0 λίτρων 150 ίππων, ενώ το μοντέλο βενζίνης θα υιοθετεί 2λιτρο 270 ίππων που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων αλλά και σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το νέο Arteon Shooting Brake θα διαθέτει το ίδιο επίπεδο τεχνολογίας με το αδελφό μοντέλο, με την μεσαία έκδοση εξοπλισμού Elegance να διατίθεται με ψηφιακά όργανα 12,3 ιντσών και σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας 9,2 ιντσών. Οι χώροι επιβατών και αποσκευών θα βελτιωθούν περαιτέρω συγκριτικά με το saloon, χάρη στην εκτεταμένη γραμμή οροφής που θα υιοθετεί το γερμανικό wagon. Η Volkswagen τοποθετείται ως το κορυφαίο εμπορικό σήμα του ομίλου και μάλιστα πιο κοντά σε εκείνο της Audi όσον αφορά το κύρος, σε σχέση με τις Skoda και SEAT. Το Arteon ήταν το πρώτο παράδειγμα της VW σε μια πιο premium περιοχή της αγοράς, εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες και για το νέο μοντέλο Shooting Brake, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει εναλλακτική λύση στο Audi A6 Avant.