Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Nissan X-Trail (2022)

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Nissan X-Trail (2022)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Nissan X-Trail (2022)

ΝΕΑ

Το ολοκαίνουργιο Nissan X-Trail διέρρευσε σε ένα ζευγάρι από σκίτσα, όπου ήδη έχει κατατεθεί στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Βραζιλίας. Το σημερινό μοντέλο πωλείται εδώ και έξι χρόνια, οπότε μια εντελώς νέα γενιά αναμένεται το 2022.

Advertisement
Advertisement

Οι οπτικές ενημερώσεις υπαγορεύονται από την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Nissan, αντλώντας έμπνευση από το νέο Juke. Όπως το συμπαγές crossover της εταιρείας, το νέο X-Trail θα υιοθετήσει ένα ζευγάρι λεπτών φώτων ημέρας με ξεχωριστές μονάδες προβολέων από κάτω. Η μάσκα είναι επίσης ευρύτερη από την αντίστοιχη του εξερχόμενου X-Trail, αλλά διατηρεί το σήμα της Nissan σε σχήμα U.

Η οπίσθια εικόνα τριών τετάρτων της τέταρτης γενιάς X-Trail φαίνεται εκπληκτικά οικεία. Οι πόρτες αλλά και αυτή του χώρου αποσκευών φαίνεται να είναι αναθεωρημένες σχεδιαστικά, ενώ, υπάρχει μια νέα αεροτομή αλλά και η χαρακτηριστική οροφή. Τα τόξα των τροχών και τα πλαστικά των θυρών έχουν επανασχεδιαστεί, μαζί με τα πίσω φωτιστικά. Όπως και το επερχόμενο Qashqai τρίτης γενιάς, το νέο X-Trail θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF της Nissan. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να διατεθεί μια νέα γενιά υβριδικών κινητήρων με κύριο συστατικό το καινοτόμο σύστημα ePower της Nissan. Αυτό το υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα που λειτουργεί σαν γεννήτρια για να φορτίσει την μπαταρία, η οποία στη συνέχεια ενεργοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan έχει πρόσβαση στη χρήση της plug-in υβριδικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο Mitsubishi Outlander PHEV, ως μέλος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, ωστόσο, οι μηχανικοί και τα στελέχη της ιαπωνικής φίρμας έχουν πρόσφατα αποστασιοποιηθεί από τη χρήση τεχνολογίας plug-in hybrid, προτιμώντας το άλμα κατευθείαν στην πλήρη ηλεκτρική ενέργεια, όταν είναι εφικτό αυτό. Η Nissan επιβεβαίωσε επίσης πως η παραγωγή του νέου X-Trail θα μετακινηθεί από το εργοστάσιο του Sunderland της Βρετανίας, στην κύρια παραγωγική μονάδα της εταιρείας στο Kyushu της Ιαπωνίας. Η εταιρεία αιτιολόγησε αυτή την κίνηση, με επιχειρήματα, τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, την αβεβαιότητα που προκαλεί Brexit και τους “μεταβαλλόμενους κανονισμούς για τις εκπομπές”.

Ωστόσο, σε αντιδιαστολή με το παραπάνω, η Nissan πρόσφατα επένδυσε 400 εκατομμύρια λίρες στο εργοστάσιο του Sunderland, προετοιμάζοντας ουσιαστικά την παραγωγή της τρίτης γενιάς Qashqai, στα τέλη του έτους. Το εργοστάσιο θα συνεχίσει να παράγει τόσο το Qashqai όσο και το Juke, υποστηρίζοντας περίπου 7.000 θέσεις εργασίας.