Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Nissan Pathfinder

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Nissan Pathfinder

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Nissan Pathfinder

ΝΕΑ

Επανασχεδιασμένο εκ βάθρων, το νέο Pathfinder της Nissan έχει πιο τολμηρό σχεδιασμό και δίνει το στίγμα του ακόμα πιο ικανού για εκτός δρόμου αναζητήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan Pathfinder της τρέχουσας γενιάς, είναι μια ριζική απομάκρυνση από το προκάτοχο μοντέλο που είχε σκληροτράχηλο χαρακτήρα και έδινε υποσχέσεις για μεγάλες ικανότητες εκτός δρόμου.

Το Pathfinder της τρέχουσας γενιάς, είναι ένα χαρισματικό crossover που βασίστηκε πάνω σε μια πλατφόρμα «κανονικού» αυτοκινήτου αλλά απείχε παρασάγγας από την σκληροτράχηλη εικόνα των προκατόχων του ονόματος. Για την πέμπτη γενιά του μοντέλου Pathfinder, διακρίνεται η προσπάθεια επαναφοράς των παλιότερων αξιών που είχαν να κάνουν με την off road διάθεση του μοντέλου, προσαρμοσμένη σε σύγχρονα αισθητικά και μηχανολογικά πρότυπα. Οι προβολείς LED και τα λεπτά φώτα πορείας της ημέρας είναι στάνταρ. Στο πίσω μέρος, τα νέα σπορ φώτα LED και η πόρτα που παραπέμπει απευθείας στο πρώτο Pathfinder, ενσωματώνοντας και το περίφημο σατινέ χρώμιο και για τα γράμματα του ονόματος του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Pathfinder θα διατίθενται σε 14 εξωτερικά χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων δίχρωμων προτάσεων κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου. Κάτω από το καπό, το νέο Pathfinder «κρύβει» τον ίδιο V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων με άμεσο ψεκασμό που είχε και το προκάτοχο μοντέλο, με απόδοση 284 ίππους και ροπή 35,8 kgm. Νέο είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με τις 9 σχέσεις που αντικαθιστά το αργό CVT του παρελθόντος, ενώ ένα προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης λειτουργεί μόνο όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Στη διάθεσή του ο οδηγός του νέου Pathfinder, έχει 7 προγράμματα οδήγησης (Standard, Sport, Eco, Snow, Sand, Mud / Rut και Tow) ενώ η sport αίσθηση στο δρόμο ενισχύεται από τα μεγαλύτερα ελαστικά του αυτοκινήτου και το νέο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη 12,3 ιντσών και το διαθέσιμο head-up display 10,8 ιντσών, δίνουν τον τόνο της προηγμένης τεχνολογικά πρότασης. Μια έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών ενσωματώνεται στο ταμπλό, δίνοντας πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Το Apple CarPlay και το Android Auto είναι στάνταρ σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού, ενώ η διαθέσιμη τεχνολογία περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση smartphone, ασύρματο Apple CarPlay και ένα premium σύστημα ήχου με 13 ηχεία.

Advertisement

Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει χώρο για έως και οκτώ επιβάτες και έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην άνεσή τους με νέας σχεδίασης καθίσματα και παχύτερα τζάμια για καλύτερη ηχομόνωση. Το νέο Pathfinder είναι εξοπλισμένο με το Nissan Safety Shield 360 ως στάνταρ, το οποίο περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση τυφλού σημείου, προειδοποίηση κυκλοφορίας σε δισταυρώσεις, προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας και αυτόματο έλεγχο μεγάλης σκάλας στα φώτα. Οι πωλήσεις για το νέο Nissan Pathfinder αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με πληροφορίες για τις τιμές του μοντέλου να ανακοινώνονται στα μέσα της Άνοιξης.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμή: Nissan X-Trail 1.3 DCT

Advertisement

Nissan Leaf: Πόσα απροβλημάτιστα χιλιόμετρα έκανε το ηλεκτρικό μοντέλο;

Οnline τα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ της Nissan