Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Megane RS των 275 ίππων!

Ελλάδα 21:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Megane RS των 275 ίππων!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Megane RS των 275 ίππων!

ΝΕΑ

Η Renault Sport δεν σταματάει την παράδοση των αποκλειστικών σπορ μοντέλων της, δημιουργώντας μια νέα περιορισμένη έκδοση του Megane RS, το RS 275 Trophy! Στόχος το ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ.

Με βενζινοκινητήρα 2 lt. απόδοσης 275 PS και με την κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο Megane RS Trophy χει εκτός από ιδιαίτερη εμφάνιση και τεχνικές αναβαθμίσεις. Το RS 275 Trophy είναι η τελευταία εξέλιξη του μοντέλου που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε τις δυο επόμενες χρονιές με τη βοήθεια της Red Bull Racing (RB7 – 2012, RB8 – 2013). Είναι ένα μοντέλο ευρέως αναγνωρισμένο τόσο για τις επιδόσεις του όσο και για την οδηγική του απόλαυση.

Οι μηχανικοί της Renault Sport έχουν εργαστεί εκτενώς πάνω στο Megane RS για να καταφέρουν να δώσουν επιπλέον ισχύ 10 PS. Ο βενζινοκινητήρας των 2 lt. αποδίδει κατά συνέπεια 275 PS και η μέγιστη ισχύς επιτυγχάνεται στις 5.500 rpm. Την ίδια στιγμή, η μέγιστη ροπή των 36,7 kgm είναι διαθέσιμη από τις 3000 έως τις 5000 rpm. Η κατανάλωση (εργοστασιακή μέτρηση) παραμένει στα 7,5 lt/100 km και οι ρύποι στα 174 g/km.

Την διαφορά κάνει σίγουρα το σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic, που είναι ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό. Όμως, για το Megane RS 275 Trophy, η Renault ξεκίνησε και μια νέα συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή αμορτισέρ , Ohlins, ώστε προαιρετικά για όσους θέλουν ακόμα περισσότερα, υπάρχουν διαθέσιμα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με χαλύβδινα ελατήρια, με τεχνολογία όπως ακριβώς αυτής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι επίσης και οι μαύρες ζάντες Speedline Turini των 19 ιντσών. Το εσωτερικό κρατάει σπορ χαρακτήρα με τα bucket Recaro καθίσματα να είναι επενδυμένα από δέρμα Alcantara με κόκκινες έντονες ραφές. Η Michelin με τη Renault Sport δημιούργησαν από κοινού για το RS 275 Trophy τα Pilot Sport Cup 2 με σκοπό το καλύτερο πάτημα του αυτοκινήτου και τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά.

Το Megane RS αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε περιορισμένο αριθμό σε περίπου 20 χώρες και οι παραγγελίες θα ανοίξουν στις 3 Ιουνίου 2014 στη Γαλλία με την τιμή του να ξεκινάει στις 38.000 ευρώ και με τα αριθμημένα του μαρσπιέ να αποτελούν απόδειξη της αποκλειστικότητας της περιορισμένης έκδοσης του αυτοκινήτου! Στις 16 Ιουνίου θα μάθουμε πόσο “έπεσε” κάτω από τα 8 λεπτά στο Νίρμπουργκρινγκ, παίρνοντας πίσω από το Leon Cupra το ρεκόρ για το ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο.