Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο φουτουριστικό pick up της Tesla (video)

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο φουτουριστικό pick up της Tesla (video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο φουτουριστικό pick up της Tesla (video)

ΝΕΑ

Η φίρμα του Ήλον Μασκ, Tesla μπαίνει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην κατηγορία των μεγάλων pickup, παρουσιάζοντας και επισήμως το αμιγώς ηλεκτρικό Cybertruck.

Advertisement
Advertisement

 

Χρειάστηκαν επτά χρόνια για να φτάσει στην τελική μορφή το Tesla Cybertruck, ένα μοντέλο που σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά οχήματα που πρωταγωνίστησαν σε ταινίες όπως το «Blade Runner» ή το «Mad Max». Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε εκτενώς το ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ είναι ευδιάκριτες οι έντονες γωνίες του αμαξώματος. Μία επίσης ιδιαιτερότητα του εκκεντρικής εμφάνισης pickup είναι και η χρησιμοποίηση αλεξίσφαιρων παραθύρων, αν και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ένα από αυτά θρυμματίστηκε, προκαλώντας αμηχανία εκ μέρους του συνόλου των στελεχών της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Οι διαστάσεις του Cybertruck το κάνουν να ξεχωρίζει, σε σχέση με τους περισσότερους εκ των αντιπάλων του, όπως το Ford F-150, με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 5,88 μέτρα, το ύψος τα 1,9 μέτρα, ενώ το πλάτος ξεπερνά τα 2 μέτρα. Επίσης να αναφέρουμε ότι η διάταξη του εσωτερικού είναι προσανατολισμένη ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν έως και έξι επιβάτες (τρεις εμπρός, τρεις πίσω). Χωρίς ο Μασκ να παρουσιάσει το εσωτερικό, πηγές μέσα από το εργοστάσιο, αναφέρουν ότι δε θα λείπει η χαρακτηριστική κάθετα τοποθετημένη τεραστίων διαστάσεων οθόνη αφής, όπως και ένα ημι-ελλειπτικό τιμόνι, θυμίζοντας αρκετά την Pontiac TransAm Firebird, που πρωταγωνιστούσε στη σειρά «O Ιππότης της Ασφάλτου».  Κάτω από το ιδιαίτερης σχεδίασης αμάξωμα, το Cybertruck θα διαθέτει είτε έναν, είτε δύο, είτε τρεις ηλεκτροκινητήρες, ανάλογα την έκδοση. Η βασική Single Motor RWD έχει κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για το «0-96 km/h» και προσφέρει αυτονομία 400+ χιλιομέτρων, η τετρακίνητη με δύο κινητήρες Dual Motor AWD θα επιταχύνει σε 4,5 δευτερόλεπτα (αυτονομία 480+ χιλιομέτρων), ενώ η κορυφαία Tri-Motor AWD θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 96 km/h σε χρόνο 2,9 δλ., για το «0-400 μ.» αρκούν 10,8 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία θα ξεπερνά τα 800 km.

Advertisement

To Tesla Cybertruck για μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου είναι εφοδιασμένο με αερανάρτηση, με τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής να φτάνουν τις 35 και 28 μοίρες, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 40,6 εκατοστά. Το νέο Tesla Cybertruck θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2021, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 39.900 δολάρια,  49.900 και 69.900 δολάρια, αντίστοιχα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement