Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο DS 7

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο DS 7

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο DS 7

ΝΕΑ

H DS Automobiles προχωρά σε ένα φρεσκάρισμα του DS 7 με εκλεπτυσμένες επεμβάσεις στο αμάξωμα και αναβάθμιση των ψηφιακών παροχών. Μαζί και μία plug-in υβριδική έκδοση με 360 ίππους και σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Μετά από 4 χρόνια στην αγορά και ιδιαίτερα θετικά σχόλια από κοινό και ειδικούς ιδίως σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνισή του και την premium ποιότητά του, έφθασε η ώρα για ένα αισθητικό αλλά και τεχνολογικό φρεσκάρισμα στο εντυπωσιακό SUV της DS Automobiles, του DS 7.

H πρώτη αλλαγή είναι η αφαίρεση από το όνομά του του συνθετικού CROSSBACK. Το μοντέλο ονομάζεται πλέον απλά DS 7, το οποίο εμφανίζεται στην πίσω πόρτα μαζί με το όνομα της εταιρίας.

Οι διαφορές εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο εμπρός μέρος, με νέα φωτιστικά σώματα, με τα κάθετα LED ημέρας τα οποία έχει το καθένα 33 LED και βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από μία εντυπωσιακή επιφάνεια με πέντε κάθετες ρίγες, κατασκευασμένη από ένα ειδικό υλικό με μία πολύ εξειδικευμένη τεχνική, ώστε να προσδίδουν μία πολύ σικ εμφάνιση στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το εμπρός μέρος έχει επίσης λίγο διαφορετικής σχεδίασης μάσκα και ελαφρές διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες, κάνοντας σαφή αναφορά στο DS 4 και προσδίδοντας ένα ακόμα πιο σοφιστικέ και upper class χαρακτήρα στο νέο DS 7.

Υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα μίας πιο εξελιγμένης τεχνολογίας DS Matrix για καλύτερο φωτισμό (αν και χωρίς το εντυπωσιακό εφέ των περιστρεφόμενων φωτιστικών στοιχείων του απερχόμενου μοντέλου), ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα διατηρούν την χαρακτηριστική αισθητική του διαμαντιού. Οι νέες ζάντες είναι από 18 έως 21 ίντσες για τη νέα έκδοση E-Tense των 360 ίππων.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις, με κορυφαία και πάλι την Opera. Υπάρχουν νέα υλικά όπως  ιδιαίτερα πολυτελή δέρματα και ποιοτικά υλικά σε όλο το σαλόνι. Οι αλλαγές στην σχεδίαση είναι περιορισμένες, με το DS 7 να παραμένει ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

Η πιο σημαντική διαφοροποίηση αφορά νέο σύστημα Infotainment με την ονομασία Iris , με νέα οθόνη 12 ιντσών υψηλότερης ανάλυσης και πιο πλούσιο τεχνολογικό πακέτο παροχών, με πολλά νέα συστήματα και ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα.

Advertisement

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τα ήδη γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το DS Night Vision το οποίο μπορεί να βλέπει τη νύχτα έως και 100 μέτρα μακριά. Υπάρχει επίσης και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Τα πιο σημαντικά νέα σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες εντοπίζονται στην κορυφαία έκδοση DS 7 E-TENSΕ 4X4 με απόδοση 360 ίππους, και εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Η έκδοση αυτή έχει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά, νέα πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με δίσκους των 380 χιλιοστών.

Advertisement

Οι υπάρχουσες Plug-in υβριδικές εκδόσεις παραμένουν ως είχαν, με νέα όμως και μεγαλύτερη μπαταρία στις 14,2 kWh και αυξημένη αυτονομία στα 65 χιλιόμετρα ή 82 χιλιόμετρα για κίνηση μέσα στην πόλη.

H γκάμα των κινητήρων παραμένει η γνωστή, με βάση την έκδοση diesel των 130 ίππων, ενώ οι plug-in υβριδικές εκδόσεις παραμένουν όπως τις γνωρίζαμε, με 225 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή 300 ίππους και τετρακίνηση. 

H έναρξη των πωλήσεων του νέου DS 7 στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει στα μέσα του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: DS 4 BlueHDi 130 EAT8
Video: DS 7 Crossback E-Tense 225, φινέτσα και τεχνολογία
Δοκιμή: DS 7 Crossback E-Tense 225 PS