Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Toyota Yaris

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Toyota Yaris

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Toyota Yaris

ΝΕΑ

Το best seller μικρό μοντέλο της Toyota ανανεώνεται για δεύτερη φορά. Αποκτά φρέσκια εμφάνιση, ένα νέο μοτέρ βενζίνης στην γκάμα του και αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του καλοκαιριού.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η 3η γενιά του Toyota Yaris παρουσιάστηκε το 2011, ανανεώθηκε το 2014 και σήμερα η ιαπωνική φίρμα προχωρά σε ένα ακόμη φρεσκάρισμα του μοντέλου. H Toyota υποστηρίζει ότι η δεύτερη ανανέωση του Yaris κόστισε 90 εκατομμύρια δολάρια και πάνω στο αυτοκίνητο έχουν αλλάξει περίπου 900 μέρη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με βάση λοιπόν τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Toyota, το ανανεωμένο Yaris ξεχωρίζει αρχικά με τη νέα μάσκα του, τους προβολείς ομίχλης και τον αλλαγμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα. Επίσης, στα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα έχουν προστεθεί και νέoυ τύπου φώτα ημέρας LED. Πίσω, βρίσκουμε τα νέα και μεγαλύτερα σε διαστάσεις φώτα, ενώ και εδώ έχει αλλάξει η σχεδίαση του προφυλακτήρα. Οι εξωτερικές αλλαγές στο ανανεωμένο Yaris ολοκληρώνονται με τους νέους διαθέσιμους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό του μικρού μοντέλου της Toyota βρίσκουμε νέες επενδύσεις σε υφάσματα και χρώματα, υπάρχουν ανανεωμένα γραφικά στον πίνακα οργάνων, αλλά και επανασχεδιασμένα χειριστήρια πάνω στο τιμόνι. Παράλληλα, στις πλουσιότερες εκδόσεις υπάρχει μια νέα οθόνη αφής 4,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται το σύστημα Safety Sense.

Περνώντας στα μηχανικά σύνολα, η Toyota αντικαθιστά τον 1,33 λίτρων βενζινοκινητήρα με ένα νέο 1,5 λίτρων. Με απόδοση 111 ίππων, το χωρητικότητας 1.496 κυβικών εκατοστών μοτέρ βενζίνης της Toyota, έρχεται να αντικαταστήσει τον 1,33 κινητήρα που εξοπλίζει το Yaris αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο, προϊόν της νέας γενιάς κινητήρων της Toyota με την κωδική ονομασία ESTEC (Economy with Superior Thermal Efficient Combustion), με ροπή 136 Nm/4.400 σ.α.λ. H Toyota έχει κάνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε τα 118 Nm ροπής, από τα 136 συνολικά, να είναι διαθέσιμα από τις 2.000 σ.α.λ. (δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο μοτέρ).Οι μηχανικοί της εταιρείας πραγματοποίησαν αλλαγές και σε άλλα τμήματα του αυτοκινήτου, όπως στις αναρτήσεις, το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να βελτιώσουν την οδική του συμπεριφορά.

Advertisement

Το ανανεωμένο Yaris θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση της Γενεύης, όπου η Toyota θα μας παρουσιάσει παράλληλα και την κορυφαία έκδοση του μοντέλου με ισχύ πάνω από 210 άλογα.

 

Advertisement