Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η Toyota Corolla Sport

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η Toyota Corolla Sport

ΝΕΑ

Αυτή είναι η Toyota Corolla Sport

ΝΕΑ

Η Toyota ξεκινά το λανσάρισμα της γενιάς του Auris/Corolla παγκοσμίως, ανακοινώνοντας πρώτα τη διάθεση της νέας Toyota Corolla Sport στην αγορά της Ιαπωνίας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω μοντέλο είναι η ιαπωνική εκδοχή της νέας γενιάς του Toyota Auris (Toyota Corolla στην Αμερική), το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη από τις αρχές του 2019.

Στην Ιαπωνία η Toyota θα προσφέρει την Corolla Sport με μοτέρ turbo βενζίνης 1.2 λίτρων (116 ίππων) και στάνταρ CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων) αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ από τον Αύγουστο θα υπάρχει και επιλογή με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα, η Corolla Sport θα έχει και εκδόσεις με τετρακίνηση.

Επίσης, διαθέσιμη στην Ιαπωνία θα είναι και η υβριδική έκδοση της Corolla Sport, με 1.800άρη κινητήρα βενζίνης 98 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 72 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος είναι 122 ίπποι. Και σε αυτή την επιλογή το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο, συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT.

Advertisement
Advertisement

Corolla Sport1

Στο εσωτερικό της νέας Corolla Sport ξεχωρίζουν τα σπορ ημι-μπάκετ καθίσματα, που ταιριάζουν στον γενικότερο πιο δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου. Η κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων με διαγώνιο 7 ιντσών θα υπάρχει και στο Auris, αλλά και στην αμερικάνικη Corolla.

Corolla Sport2

Advertisement

Η Toyota τονίζει ότι η νέα Corolla Sport είναι το πρώτο μοντέλο της που ενσωματώνει τη νέα προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας που θα προσφέρει από εδώ και πέρα η εταιρεία, μέσω της οποίας θα μπορούν από απόσταση να γίνουν π.χ. διαγνωστικοί έλεγχοι, καθοδήγηση και πολλά άλλα.

Οι πωλήσεις της νέας Toyota Corolla Sport ξεκινούν στην Ιαπωνία στις αρχές Ιουλίου. Όπως προείπαμε, στην Ευρώπη το μοντέλο ως «Auris» θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις αρχές του 2019.

Advertisement