Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο «σκληροπυρηνική» McLaren Senna

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο «σκληροπυρηνική» McLaren Senna

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο «σκληροπυρηνική» McLaren Senna

ΝΕΑ

Μπορεί να θεωρούσαν τη McLaren Senna ως την επιτομή της τεχνολογίας της βρετανικής μάρκας, αλλά τώρα ήρθε κάτι νεότερο… ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που στο όνομά της έχει τη λέξη «Concept», έχει επιβεβαιωθεί ότι η McLaren Senna GTR θα βρεθεί στην παραγωγή, ακολουθώντας τα βήματα της P1 GTR σαν ένα μοντέλο για χρήση μόνο σε πίστα.

Η GTR θα ζυγίζει περίπου το ίδιο με την «κανονική» Senna. Η McLaren ανακοινώνει ότι η ισχύς της θα βρίσκεται περίπου στους 825 ίππους.

Τη διαφορά σε αυτό το πρωτότυπο κάνει η αεροδυναμική που έχει στο αλλαγμένο αμάξωμά της, διαθέτοντας μεταξύ άλλων και νέα μπροστινά και πίσω «φτερά». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Senna GTR να μπορεί να διαχειριστεί κάθετη δύναμη 1.000 κιλών, όντας η πιο γρήγορη McLaren σε πίστα εκτός της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο γενικός διευθυντής της McLaren, Mike Flewitt, επιβεβαίωσε ότι πάνω από 75 παραδείγματα πρόκειται να κατασκευαστούν για πελάτες. Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος. Η κατασκευή των GTR θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.

Η Senna GTR Concept της McLaren που αποκαλύφθηκε στη Γενεύη δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μία καλή εικόνα για το αυτοκίνητο, το οποίο υπόσχεται να είναι το πιο συναρπαστικό της Mclaren για οδήγηση.

McLaren-Senna-GTR-Concept-a640 McLaren-Senna-GTR-Concept-b640 McLaren-Senna-GTR-Concept-c640 McLaren-Senna-GTR-Concept-d640 McLaren-Senna-GTR-Concept-e640 McLaren-Senna-GTR-Concept-f640