Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η McLaren Senna GTR είναι μοναδική!

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η McLaren Senna GTR είναι μοναδική!

ΝΕΑ

Αυτή η McLaren Senna GTR είναι μοναδική!

ΝΕΑ

Υπάρχουν μία σειρά από λόγοι που η συγκεκριμένη McLaren Senna GTR είναι πολύ ξεχωριστή και για αυτό θα κοστίσει τα ανάλογα χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Τον Μάιο, μία από τις πιο ξεχωριστές McLaren στον κόσμο θα πουληθεί σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s για… μερικά εκατομμύρια. Και δεν είναι μόνο η πως είναι McLaren, αλλά και πως αποτελεί επετειακό μοντέλο και είναι για ορισμένους λόγους μοναδική στον κόσμο.

Αρχικά, αυτή η Senna GTR είναι γνωστή ως LM 25. Παρουσιάστηκε το 2020 από τον βελτιωτικό οίκο Lanzante ο οποίος εξειδικεύεται στο να κάνει συγκλονιστικά αυτοκίνητα ακόμα πιο… συγκλονιστικά.

Η συγκεκριμένη McLaren παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 25ης επετείου από τη νίκη της F1 GTR στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans. Κατασκευάστηκαν μόλις επτά μονάδες, οι οποίες εκπροσωπούν τα επτά αυτοκίνητα που έτρεξαν το 1995 στον διάσημο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Το χρώμα που επέλεξε η Lanzante για τις Senna GTR ήταν το ίδιο σκούρο γκρι που είχε η Tokyo Ueno Clinic F1 GTR. Πίσω από τις πόρτες, διακρίνεται το Tokyo Ueno Clinic, όπως και ο αγωνιστικός αριθμός #59 πάνω στις πόρτες.

Η καμπίνα έχει δεχθεί ορισμένες μετατροπές από τον βελτιωτικό οίκο. Τα καθίσματα είναι από ανθρακονήματα, όπως και στη γνήσια F1 GTR, ενώ από το ίδιο ανθεκτικό υλικό είναι και το τιμόνι. Τέλος, τα πεντάλ είναι χρυσά και οι ιμάντες πρόσδεσης είναι αγωνιστικοί και μπλε.

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s αναφέρει ότι αυτή η McLaren Senna GTR μετατράπηκε σε LM 25 από την Lanzante και το καλύτερο από όλα, μπορεί πλέον να κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement

Έχοντας διανύσει λιγότερα από 2.000 χιλιόμετρα και έχοντας περάσει από σέρβις τον Σεπτέμβρη του 2023, αναμένεται να πουληθεί στα περίπου 1,4 – 1,6 εκατομμύρια ευρώ.