Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia RS iV των 245 ίππων

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia RS iV των 245 ίππων

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia RS iV των 245 ίππων

ΝΕΑ

Η νέα Skoda Octavia RS iV φέρει έναν θερμικό κινητήρα 1.4 TSI, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και η συνολική τους απόδοση αγγίζει τους 245 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει σχεδόν 19 χρόνια από τότε που η Skoda αποκάλυψε την Octavia RS (ή vRS) με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.8 κινητήρα των 180 ίππων και 235 Nm ροπής. Σήμερα όμως, η τσέχικη φίρμα εφοδιάζει το ισχυρό της sedan με ένα plug-in hybrid σύνολο, που αποτελείται από τον γνώριμο 1.4 TSI και έναν 85 kW ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 245 ίππους και 400 Nm ροπής.

Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 7,3 sec, τιμή ίδια με τον προκάτοχό του, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 km/h. Η ροπή μεταφέρεται στον εμπρός άξονα και περνάει μέσα από το αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων. Εφόσον η μπαταρία ιόντων-λιθίου 13 kWh είναι φορτισμένη, το sedan μοντέλο μπορεί να διανύσει 60 χιλιόμετρα πλήρως ηλεκτρικά (WLTP).

Advertisement
Advertisement

“Με τη νέα Octavia RS iV, η Skoda γυρνάει μια νέα σελίδα στην ιστορία των αυτοκινήτων RS. Με το plug-in υβριδικό σύστημα, η νέα Octavia RS iV συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση.”Αναφέρει o Christian Strube, υψηλόβαθμο στέλεχος της Skoda.

Advertisement

Εξωτερικά, η νέα Skoda Octavia RS iV είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Φέρει LED προβολείς ομίχλης, μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών (προαιρετικά 19 ιντσών) και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Ακόμα, η γρίλια, ο διαχύτης, τα πλαίσια των παραθύρων και η διακριτική αεροτομή είναι σε μαύρη απόχρωση. Η καμπίνα ακολουθεί την ίδια “σκοτεινή” φιλοσοφία, ενώ ο οδηγός αντικρύζει το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Εκτός όμως από έκδοση sedan, η δυνατή Octavia RS iV θα προσφέρεται και σε station wagon βερσιόν.

Advertisement

Advertisement