Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η Mercedes GLE του 2019

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η Mercedes GLE του 2019

ΝΕΑ

Αυτή είναι η Mercedes GLE του 2019

ΝΕΑ

Αυτή είναι η ανανεωμένη και καμουφλαρισμένη εσκεμμένα GLE της Mercedes. Το διακρίνουμε κυρίως λόγω του μεγέθους και των γραμμών της, αλλά και επειδή υιοθετεί τον κωδικό «W167» στο πίσω μέρος της. Η τρέχουσα GLE αναφέρεται εσωτερικά ως W166. Οπότε ιδού το επόμενο βήμα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το αυτοκίνητο εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να είναι μεταμφιεσμένο, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε μια σειρά από νέα στοιχεία, όπως η μαζική μάσκα και το πιο γωνιώδες σχήμα των προβολέων. Οι σχεδιαστές έχουν επίσης υιοθετήσει μια πιο επιβλητική εμφάνιση για το αμάξωμα, με μεγάλους θόλους των τροχών που οδηγεί σε μια προσεγμένη. Είναι ένα σχήμα που μοιάζει περισσότερο με τις έντονες γραμμές της G-Class.

Εσωτερικά οι ομοιότητες με την πολύ ποιοτική E-Class είναι δεδομένες. Το ταμπλό διαθέτει το πλέον γνωστό σχεδιασμό ο οποίος υιοθετεί διπλή οθόνη ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το σύστημα COMAND infotainment.

Advertisement
Advertisement

Η επανασχεδιασμένη GLE θα είναι το δεύτερο μοντέλο που θα πατά στην MHA πλατφόρμα που αφορά SUV μεγέθους από τη GLC και πάνω. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι στενά συνδεδεμένη με την πλατφόρμα MRA της Mercedes που βρίσκουμε στα περισσότερα sedan και coupe της φίρμας, ενώ έκανε το ντεμπούτο της στην GLC.

Στους κινητήρες θα συμπεριληφθούν οι επόμενης γενιάς 4κύλινδροι και 6κύλινδροι μαζί με έναν Biturbo 4.0 λίτρων V8 που προορίζεται για την Mercedes-AMG GLE63. Diesel και plug-in υβριδικές επιλογές επίσης θα υπάρχουν, σε ότι αφορά στην πρώτη όμως όχι στις ΗΠΑ, λόγω του σκανδάλου των εκπομπών ρύπων της Volkswagen. Το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο όπως επίσης και το σύστημα τετρακίνησης θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα για την GLE.

Στα πλάνα της Mercedes είναι επίσης και η GLE Coupe, η οποία θα παρουσιαστεί λίγο μετά την ανασχεδιασμένη GLE. Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις, η εξέλιξη συνεχίζεται.