Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW M5

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW M5

ΝΕΑ

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW M5

ΝΕΑ

Η BMW M5 του 2021 διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα πριν από το επίσημο ντεμπούτο της το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.

Advertisement
Advertisement

Κοιτάζοντας τη είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, η ανανέωση ακολουθεί τα βήματα που είδαμε στη σειρά 5 πρωτίστως με νέους προβολείς και διακριτικά φώτα ημέρας. Οι εισαγωγές αέρα αποκτούν επίσης νέες μαύρες πινελιές ενισχύοντας την μυώδη εμφάνιση.

Ενώ η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε από το Wilcoblok, αποκαλύπτει μόνο το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, μπορούμε να περιμένουμε έναν τροποποιημένο πίσω προφυλακτήρα όπως και νέα πίσω φώτα. Θα υπάρχουν επίσης νέοι τροχοί για όλα τα γούστα. Οι εσωτερικές αλλαγές πιθανότατα θα είναι λίγες, αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα νέο τιμόνι, αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ένα ενημερωμένο σύστημα ψυχαγωγίας. Το τελευταίο θα είναι συμβατό με Android Auto, ενώ, νέο θα είναι και το σύστημα πλοήγησης το οποίο θα έχει τη δυνατότητα της αυτόματης ανανέωσης.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο γνωστός βενζινοκινητήρας V8 twin-turbo 4,4 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους και 750 Nm ροπής. Θα συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο θα στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς με τη βοήθεια μάλιστα ενός ενεργού διαφορικού (Active M Differential).

Advertisement
Advertisement

Λαμβάνοντας υπόψη τις μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, σε επίπεδο επιδόσεων το 0-100 km/h από στάση υπολογίζεται να διαρκεί 3,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να προσεγγίζει τα 305 km/h όταν βέβαια η M5 είναι εξοπλισμένη με το προαιρετικό M Package. Οι απαιτητικοί πελάτες που αναζητούν περισσότερη ισχύ μπορούν να επιλέξουν την M5 Competition που βλέπουμε εδώ. Αυτή διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα ο οποίος θα παράγει 625 ίππους και 750 Nm ροπής. Η επιπλέον ισχύς μεταφράζεται σε 3,3 δεύτερα μέχρι τα πρώτα 100 km/h από ακινησία.