Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η 4πορτη Mercedes-AMG GT

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η 4πορτη Mercedes-AMG GT

ΝΕΑ

Αυτή είναι η 4πορτη Mercedes-AMG GT

ΝΕΑ

Η Mercedes αποκάλυψε τη νέα AMG GT 4-Door Coupe, την 4πορτη κουπέ έκδοση της κορυφαία Mercedes-AMG GT, η οποία έρχεται για να ανταγωνιστεί τα πιο ακριβά και γρήγορα μοντέλα του είδους παγκοσμίως. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Mercedes-AMG κάνει την πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και σχεδιαστικά, η GT 4-Door Coupe διαθέτει μεν πολλά κοινά με την κουπέ AMG GT, όμως υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα, τα πλαϊνά και το πίσω μέρος – πέρα από το μακρύτερο και 4θυρο αμάξωμα, που τη διαχωρίζουν.

Μάλιστα, τα ισχυρότερα V8 μοντέλα διαθέτουν και ένα προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο με περιμετρικά σπόιλερ, πίσω αεροτομή και νέο διαχύτη, που τους χαρίζουν πιο σπορ εικόνα.

Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Türer Coupé

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για τους κινητήρες, η Mercedes-AMG θα προσφέρει τρεις επιλογές, την αρχική AMG GT 53 με 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 435 ίππων, που συνδυάζεται με 48-Volt μπαταρία (σύστημα EQ) για να προσθέσει επιπλέον 22 ίππους.

Αμέσως μετά στη γκάμα ακολουθούν οι εκδόσεις AMG GT 63 και AMG GT 63 S, με 4λιτρο V8 biturbo κινητήρα (διαθέτει και σύστημα μερικής διακοπής λειτουργίας των κυλίνδρων) απόδοσής 585 ίππων στην πρώτη περίπτωση και 639 ίππων στη δεύτερη.

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Türer Coupé

Advertisement

Όλα τα μοντέλα συνδυάζονται με 9τάχυτο αυτόματο AMG Speedshift κιβώτιο, καθώς και τετρακίνηση AMG 4Matic+. Ειδικά όμως στις δύο V8 επιλογές η τετρακίνηση διαθέτει ένα ξεχωριστό Drift Mode (στάνταρ στην 63 S, προαιρετικό στην 63), το οποίο επιτρέπει… ατελείωτη πλαγιολίσθηση, στέλνοντας περισσότερη δύναμη και ροπή στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου. Επίσης, οι δύο κορυφαίες επιλογές διαθέτουν και σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Σε ό,τι αφορά τώρα στις επιδόσεις, η αρχική Mercedes-AMG GT 53 4-Door Coupe απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα μόνο 4,5 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να βρίσκεται στα 285 χλμ./ώρα. Η AMG GT 63 κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα, ενώ η AMG GT 63 S απαιτεί  3,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική 315 χλμ./ώρα.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe θα μπορεί να παραγγελθεί είτε με 4θέσια, είτε με 5θέσια διάταξη. Το πορτ-μπαγκάζ διαθέτει χωρητικότητα 395 λίτρων, αλλά και 60 επιπλέον λίτρα κάτω από το δάπεδο. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες ο όγκος αγγίζει τα 1.324 λίτρα.

Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Türer Coupé

Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ 4-Türer Coupé

Advertisement