Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Brabus Rocket 1000 έχει ροπή… νταλίκας

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Brabus Rocket 1000 έχει ροπή… νταλίκας

ΝΕΑ

H Brabus Rocket 1000 έχει ροπή… νταλίκας

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT δέχθηκε τις επεμβάσεις της Brabus και έγινε ακόμα πιο δυνατή και εντυπωσιακή.

Advertisement
Advertisement

Η Brabus δε χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει αναβαθμίσεις αυτοκινήτων που μας ενίοτε εντυπωσιάζουν. Στην περίπτωση της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance που επέλεξε να βελτιώσει, απέδειξε για μια ακόμα φορά αυτή της την ικανότητα.

Η συγκεκριμένη Mercedes της Brabus είναι βασισμένη στην ήδη κορυφαία GT 63 S E Performance. Το όνομά της είναι Rocket 1000 και από αυτό και μόνο μπορείς να υποψιαστείς περί τίνος πρόκειται. Το υβριδικό σύνολο με τον V8 κινητήρα των δύο τούρμπο και τον ηλεκτροκινητήρα, με τη φροντίδα της Brabus έχει σκαρφαλώσει στους 987 ίππους με τη ροπή να έχει φτάσει σε επίπεδα… νταλίκας. Μιλάμε για ροπή στα 1.820 Nm την οποία η Mercedes έχει επιλέξει να μη δώσει πλήρως στον οδηγό μειώνοντάς την ηλεκτρονικά στα 1.620 Nm προκειμένου να μην έχει πρόβλημα το σύστημα μετάδοσης.

Για τις επιδόσεις τι να πει κανείς; Η Brabus αναφέρει ότι ο «πύραυλος» της μπορεί να φτάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα, να διανύσει το 400άρι σε μόλις 9,7 δευτερόλεπτα και να ξεπεράσει τα 315 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Για να πετύχει αυτές τις ακραίες επιδόσεις η Brabus έχει αυξήσει τον κυβισμό του κινητήρα στα 4,5 λίτρα αντικαθιστώντας πιστόνια, κυλίνδρους και στρόφαλο. Τα δύο τούρμπο επίσης έχουν αντικατασταθεί, ενώ το σύστημα εξάτμισης είναι χειροποίητο.

Εκτός από το τεχνικό κομμάτι, η Rocket 1000 διαθέτει αναβαθμισμένα φρένα, μεγαλύτερες ζάντες 22 ιντσών και αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα. Το φοβερό και τρομερό αυτοκίνητο της Brabus θα κατασκευαστεί από την Brabus σε 25 μονάδες και η τιμή του θα είναι 450.000 ευρώ – διπλάσια δηλαδή από τη βασική έκδοση της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance.